Изненада! TV2 вече ще се казва PRO.BG, днес стартира PRO FM


ТВ2 СЕ ПРОМЕНЯ НА PRO.BG

PRO.BG ще бъде новото име на ТВ2

Днес зрителите за пръв път ще видят новото име и лого на телевизията.

От днес стартира и промяната в ТВ2. След като миналата седмица РИНГ се промени на RING.BG, а радио Мила вече се казва PRO FM, дойде време и за промяната в основната медия в групата на ТВ2.

През лятото на 2008 година ТВ2 и РИНГ бяха обединени след закупуването им от международната медийна компания CME – Central European Media Enterprises. Последната е основен медиен играч за Централна и Източна Европа, притежава 22 медии в 7 европейски държави, достигащи до обща аудитория от 97 милиона зрители.

Още от самото начало СМЕ даде заявка, че ще прави промени и закупи правата на „А” Професионална Футболна Група, „Шампионска лига” и „Лига Европа”, започнаха да се правят Новини, както и първото собствено риалити на ТВ2 – „Размяна на съпруги”.

Сега медийната група продължава да изпълнява плана си за развитие в България, а именно да създава и налага нови и модерни медии, които да се борят за зрителската аудитория.

От днес зрителите ще могат да видят новото лого и име на канала, а на 4 юли ТВ2 ще изчезне от ефира, за да даде място на новата марка – PRO.BG.

„Променяме не само името си, но и цялостната визия и концепция на канала. Започваме от днес, с показване на логото, а на 4 юли зрителите ще видят и изцяло новото ни лице”, споделя Огнян Димов, генерален директор на ТВ2 Груп.

Визуалната промяна е само началото в преобразуването на канала. От есента PRO.BG ще бъде и с изцяло нова програмна схема.

„Ще стартираме сутрешен блок, различен от всичко, което е в ефира на телевизиите в България. Подготвяме собствено следобедно шоу, а продуцентите ни вече работят по втория сезон на „Размяна на съпруги”.

Имаме оригинални идеи и за нови риалити предавания и игри, които да забавляват зрителите. Ще правим всичко в PRO.BG основно сами, но няма да спрем работата си с външните продуценти.

”Вечерното шоу на Азис” и „Градски легенди” ще са част и от новата схема, но ще има и много нови неща, и изненади в програмата ни”, разказва Лилиана Славова, програмен директор на ТВ2.

Заедно с PRO.BG на 4 юли ще стартира и новият уеб сайт на телевизията – www.probg.bg.

 
По темата: ,