Изучаване на света по Da Vinci

Da Vinci – програмни акценти юни 2018

Месечни акценти
Изучаване на света

Вземете си билет „Da Vinci“ за всички места, тъй като през този месец ще изучаваме света! Хора, места, животни, растения, храна, фестивали, игри – толкова много преживявания и удоволствия. Дайте храна на въображението си, докато прекосяваме глобуса от Изток на Запад, по суша и по вода, посещавайки и дребните, и огромните неща на нашата страхотна планета.

Пътувайте от една до друга страна с „Кой е?“ и открийте вълнуващи земи. Запознайте се с най-дългия вятърен музикален инструмент в света в Украйна. Той е цели три метра! Чуйте забележителната пееща пясъчна дюна в Казахстан. Удивително! И разберете защо в Сенегал има езеро, което е розово. Не, няма нищо общо с фламинго или ягоди…

Бъдете с Филип Кусто в „Изследователи: Чудесната планета“, докато се спуска във вътрешността на ледник и вижте как изглежда гейзерът отблизо. Закопчайте коланите заради урагана и отплувайте до Хавай в компанията на гърбатите китове. А що се отнася до змиите и акулите – може би те не са толкова лоши, колкото си мислим. Това предаване може да промени мнението ви за тях. Под микроскопа също се крие цяла вселена – това е невероятно!

Пътувайте с Da Vinci и изследвайте непознатото! Удивявайте се!

Премиери

Кой е!
От 9 юни 2018 – всяка събота и неделя в 16:45 (двоен епизод)

Няма ли да е чудесно, ако можем за пътуваме до други страни, само като гледаме страхотни телевизионни програми. Възможно е! Във всеки епизод на „Кой е?“ нашият млад герой тръгва на път, придружен от вярното си куче, за да пристигне в различна страна. По време на своите приключения той вижда красиви сгради и фантастични пейзажи. Потапя се в легендите на земята, посещава древни племена и дори се среща с някои страховити митологични същества. Придружете го, докато той открива изумителни и понякога забавни факти за мястото, което изследва – къде се намира, кой го населява и кое го прави толкова интересно. Бон воаяж!

Изследователи: Чудесната планета – сезон 2
От 21 юни 2018 – всеки делничен ден в 23:00

Филип Кусто има една от най-страхотните работи на земята! В „Изследователи: Чудесната планета“ той обикаля света, плувайки с кану, летейки, катерейки се по ледници и откривайки вкаменелости. Навсякъде, където отива, той се среща с местните учени по време на работа, което ни дава възможност да видим света през техните очи. Знаехте ли, че изследователите използват боровинките за проследяване на мечките? Че можете да сложите етикет на пеперудата? И че вероятността да получите „Оскар“ е по-голяма, отколкото да бъдете ухапан от акула. Удивително! Гледайте „Изследователи: Чудесната планета“ и се изумявайте!