Изяжте живо животно срещу астма?! – National Geographic Channel

Табу VIII – нов сезон по National Geographic Channel
Всеки понеделник от 21,55 ч.

Необичайни връзки
7.5.2012

За повечето хора идеалният брачен партньор е на близка възраст със сходен социален статус и външен вид. Но някои бракове се отклоняват толкова много от този идеал, че може да се сметнат за… странни. „Табу” разглежда някои от тези неконвенционални връзки. Ще се запознаем с жена, влюбена в мъж, почти три пъти по-висок от нея. Ще разберем защо мъж крие хомосексуалността си, като обещава да обича и почита съпругата си. Ще проследим как функционира брак между трима партньори.

Таен живот
14.5.2012

Познаваме ли наистина колегите, близките и приятелите си? Може би не толкова добре, колкото си мислим. „Нешънъл Джиографик Ченъл” отваря прозорец към живота на индивиди, водещи двойствен живот с изненадващи тайни. Клоуи има докторска степен по химия и живее в Юта като парализирана в инвалиден стол. Обаче тя не е парализирана. Страда от заболяване, отричащо целостта на тялото, поради което изпитва желание да бъде парализирана, но все пак изпитва наслада от ходенето и е напълно способна да го прави. Тод е семеен успял бизнесмен от Минесота с две големи деца и къща за милиони долари. Но е известен и като Адман – бездомен, който живее край релсите. А Къртани – студент по психология от Канада, се облича като синя котка през уикендите, за да се свърже с котето, което живее в нeго, наречено Нука. Той вярва, че е половин човек и половин котка. Камерите проследяват хората, които съумяват да водят два коренно различни живота, и показват на какво са готови, за да постигнат истинското си „Аз”.

Чудати лекове
21.5.2012

На запад медицината се базира на наука, проучване и технология. Но в различни култури по света мнозина все още оставят здравето си в ръцете на монаси и мистици с вълшебни отвари. Някои са готови да стигнат до самия край, за да получат изцеление. Пристрастени към хероин се отърсват от вредния си навик буквално при брутална детоксикация. Половин милион вярващи поглъщат цяло живо животно в опит да излекуват астма. Шамани принасят животни в жертва за облекчаване на болки. Двойка, отчаяно искаща да зачене, пие невъзможни неща. Когато хората обърнат гръб на традиционната медицина и повярват на екстремни лечения, изцелението може да стане табу.

Странно поведение
28.5.2012

Във всяко общество има неписани норми на поведение – закони, които позволяват съвместно съществуване. Когато хора нарушават тези норми, може да се окажат изолирани. В Шотландия постоянните псувни превръщат един баща в отшелник. В Айдахо млада жена е белязана от самонараняване. В Англия смятат мъж за мързелив, защото е винаги заспал. А във Върмонт нарочват двама приятели за странни и дори опасни. Всеки от тях не може да владее заболяването си, но обществото ги смята за табу.