Josh Milan от легендарната група BLAZE взривява с талант София

Sofia Live Club представя: Love & Happiness Music3 Years Anniversary

През месец февруари, 2006 година Стилиян Ангелов създава музикален и културен лейбъл “Love & Happiness Music” (любовна и щастлива музика), чиято идея е да представя на музикалната сцена у нас и в чужбина, творци-музиканти, певци и диджеи, които посредством музиката си  да прeдават на хората позитивни настроение, емоции и чувства.

На  партита си лейбълът представя артисти от различни  музикални жанрове като  джаз, фънк, соул, диско, етно (world), соулфул хаус и всички производни между тях. Лейбълът  се стреми  чрез преобладаването на живи инструменти и гласове  музиката да достига максимално до публиката, да бъде усетена и споделена, без значение от пол, възраст, раса, религия и култура.

На 4-ти март тази година ”Love & Happiness Music” ще празнува три години от създаването си. По този случай  в елитния столичен Sofia Live Club, лейбълът има огромното удоволствие да представи на живо за първи път на българската музикална сцена, музикантът, певец, продуцент и диджей от Ню Йорк, Josh Milan от легендарната група BLAZE.

„Вярвам, че музиката е продължение на човешката душа.” /Josh Milan/

Josh Milan е един от непреходните американски артисти в създаването на джаз, соул, афро и госпъл музика с дълбоко сантиментални мелодии и положителни послания и възгледи за света, по което го сравняват с легендарните  Earth, Wind & Fire.

Един от тримата музиканти на групата Blaze, основана през 1984 г., той има над 200 свои парчета, с което се класира на първо място в този жанр на музикалния бизнес. Вдъхновен от Stevie Wonder, James Taylor и Donny Hathaway – неговият основен вокален идол, който казва, че – „докосна моята музикалност по такъв начин, че аз започнах да го слушам и да се уча от него и до днес.”

През 1985 г. Blaze създават три големи клубни хита – Watcha Gonna Do, If You Should Need a Friend и Can’t Win for Losing и веднага след това привлича вниманието на продуценсткия гигант Motown, за които започват да правят клубна музика. Timmy Regisford, вицепрезидент на компанията казва – “Тези момчета създаваха продукции, които бяха достатъчно  натуралистични да раздвижат клубовете, но винаги запазваха чистотата и смисловата цялост на песните”. Освен в клубовете, музиката им печели сърцата и на родиослушателите в Ню Йорк.

Самостоятелно, Josh Milan започва да разработва демо записи в стила на популярната клубна музика под ръководството на Kevin Hedge, заедно създават песен след песен, които  други изпълнители  и продуценти записват – някои от тях са This Time на Colonel Abrams/Hunter Hayes,  One man на Chanelle  и Reachin на Phase II.

Josh Milan е работил по проекти  за Diana Ross, Aretha Franklin, Macy Gray, Jamiroquai, Lisa Stansfield, Babyface и десетки други артисти.

Изключително одухотворена личност, той е дете на религиозно семейство и от малък се научава да свири на органа в църквата. В момента е Министър на музиката в неговата църква и след 20 години писане, аранжиране, изпълняване и продуциране на музика, Josh и досега свири в нея и остава верен на корените си в госпъл музиката.

В момента Josh Milan пише и продуцира  компакт диск, който ще включва и негови собствени парчета.  „Ще бъде грандиозно! Има много жива инструментация, от която индустрията е избягала. Това е основната причина, поради която създадох Honeycomb Music. Исках да имам пълен контрол над  музиката, която се издава. Големите музикални компании обичат да имат пръст в твоята музика. Индустрията по свой начин диктува на продуцентите какво да създават. Аз избирам да следвам собствените си убеждения. След излизането на този проект по някое време това лято, ще завърша и моя соло проект. Очаквам една изключително творческа година!”, споделя за ценителите на музиката за душата от 80-те години до днес. Слушайте ремикса на неговото парче People Hold On – поп денс хит, изпълняван от Cold Cut и Lisa Stansfield на този линк:

Чуй Josh Milan – „You are the Sunshine of My Life“

ВХОД 15 лева

За повече информация, посетете сайтове:

www.myspace.com/joshfromblaze

www.myspace.com/stiliyan

www.sofialiveclub.com