Кабинетът Борисов предвижда приятни изненади за спорта!

Министър С. Нейков: Не е популизъм, че спортът се превърна в приоритет за правителството

Не е популизъм фактът, че спортът се превърна в приоритет за правителството, заяви в „Гореща точка“ на TV7 министърът на спорта и физическото възпитание Свилен Нейков. Според него вече са налице положителни резултати и това доказва, че приоритетите за подобряването на състоянието на спорта и спортната база не са празни приказки.

Средствата отделени от държавата за реконструкцията и модернизацията на стадионите няма как да отидат за други цели, категоричен беше министър Нейков. Той обясни, че това ще стане по няколко начина. Има вариант държавата да избира сама строителните фирми, които ще ремонтират стадионите и така да не се отпускат директно пари на клубовете или държавата да излъчи представител при ремонтите.

До края на годината ще се мисли за нов Национален стадион, който да е чисто футболен и да покрива всички европейски изисквания, които ще са задължителни до 2013 г., съобщи още министърът на спорта и физическото възпитание.

Свилен Нейков заяви, че през юли ще бъде открита новата спортна зала в София и обясни, че правителството няма намерение да я приватизира.

Министърът обясни и идеята да се отделя конкретен процент от хазартните игри за спорт и развитието на базите. Той опроверга и информации в пресата, че столичният Колодрум ще бъде прехвърлен на „Армията“.

Цялото интервю може да видите в сайта на телевизията:

http://tv7.bg/bodilnik/news/315282.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/315292.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/315332.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/315362.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/315382.html