Къде е Деси Банова и коя е Нора Шопова от прогнозата за времето?

Моделка ще замени Деси Банова като водеща на прогнозата за времето. Половинката до бившия президент Росен Плевнелиев смята да напусне „Нова“ и да се отдаде на пътувания с новата си любов.

Банова вече прекрати договора си с телевизията и шефовете вече са й намерили заместничка.

Наследничката на Деси Банова е моделката Нора Шопова. Новото момиче на времето често е украсявало кориците на модните списания у нас. Нора е завършила право, но за момента иска да се насочи към друга сфера. Красавицата от Панагюрище е първата българка, украсила корица на Модната библия. Това се случи през април 2016 г. в турското издание на списанието.

Деси Банова се отказа от кариерата си в Нова телевизия в името на връзката си с бившия президент на България Росен Плевнелиев. От полулярно лице от малкия екран, синоптичката минава в пълна нелегалност и в противоположен образ – този на домакиня, която сутрин да изпраща, а вечер да посреща благоверния си в общия им дом.

Плевнелиев е настоял Банова да преустанови договорните си отношения с Нова телевизия, заради прекомерната й ангажираност. Росен не одобрявал това, че сутрин Деси трябва да се измъква от семейната спалня по тъмни доби, за да информира народонаселението какво да очаква от природата, пише Пик.

Освен това, заради професионалните й задължения блондинката не можела да придружава всеки път бившия държавен глава в задграничните му пътувания. Банова, която досега бе шефка на синоптичките в Нова, вече успяла да изразходва полагащите й се дни за отпуска, издават запознати с клюките в електронната медия.

Другият мотив на Плевнелиев да спре любимата си от работа били нахалните папараци, които откакто заварката стана публично достояние, не са спрели да преследват Банова. Най-богатият президент в историята на България смятал, че ще се справи с журналистическия тормоз, ако половинката му снижи до минимум излизанията си от дома им.

Последната поява на Деси бе на 30 декември в обедната емисия „Новини“. От тогава прогнозите за времето четат Никол Станкулова и Гери Малкоданска.

Инфо: Вестник България днес и а ПИК