Къде е Маги и умира ли? Чилийски сериал разкрива отговора!

Българският сериал „Къде е Маги?“, който се излъчва по bTV, е преработена версия на сапунка от Чили. Още на премиерата от телевизията признаха, че идеята за филма е заета от латино сериала „Къде е Елиса?“. Информационна агенция Дартс нюз разказва подробно със съдържанието на оригинала.

„Къде е Елиса?“ е от 2009г. Сюжетът се върти около изчезването на тийнейджърката Елиса – едно от децата в семейството на Раймундо Домингес и Франсиска Корея. Бракът на двамата започва да се руши след 17 години с разкриването на тайни, които излизат наяве след това похищение. Това позволява да се състави един доста дълъг списък със заподозрени в отвличането на момичето, сред които са семейството, близките, съученици и приятели, с които се е срещала Елиса преди изчезването си.

Точно като Маги голямата дъщеря на бизнесмена Раймундо Домингес изчезва след нощ на забавления с братовчедите си. Никой от тях не си спомня какво точно е станало на купона.

Комисар Камило Ривас заедно с детектив Памела Португал са натоварени с разследването на случая. Първо откриват мобилния телефон на момичето на плажа. След това – част от роклята й, а накрая Елиса се появява на видеозапис на камера, монтирана при банков автомат. От него тя тегли пари. По средата на разследването Раймундо получава анонимно обаждане, с което искат от него 200 милиона песо в замяна на Елиса. Бизнесменът решава да не съобщава на полицията.

Междувременно полицаят показва видео на Себастиан, братовчеда на Елиса, на което се вижда как той се целува с нея! Подозренията падат върху Себастиан, за когото смятат, че е имал интимни отношения с изчезналата. След като преглеждат съобщенията на мобилния й телефон, детективите разбират, че последните са изпратени от Себастиан. Той я е поканил да отидат заедно на плажа в деня на изчезването. Детективите го изненадват, докато пуши марихуана, а по-късно разбират, че сам я отглежда. Комисарят решава да го задържи. Детективите търсят дрехите, с които са били облечени братовчедите, когато е изчезнала Елиса. Откриват кръв върху сакото на Гаспар – другия й братовчед. Комисарят вече има нов заподозрян и отива в училището му, за да го разпита.

Гаспар и Себастиан са основните заподозрени. В хода на разследването обаче излизат и други подробности около семейството. Става ясно, че Раймундо е изневерявал на съпругата си Франсиска със секретарката си Хуанита. Елиса е знаела за това и е искала да каже на майка си, но не го е направила.

Времето минава, а Елиса остава в неизвестност, докато един ден не се свързва с майка си от уличен телефон. Казва й, че е добре. Започва се усилено разследване откъде е обаждането, но през това време се получава имейл със съдържание: „Мамо, добре съм.“ В същия мейл е посочена и сумата за новия откуп. Изчезналата дъщеря се свързва отново с майка си, за да даде инструкции как да се плати тази сума.

Полицията подготвя Франсиска за предаването на откупа. Слагат й микрофони. Тя пристига на мястото и открива телефон, който звъни. Майката не е в състояние да отговори на обаждането от похитителите. Затова й пращат съобщение и Франсиска пристига на мястото, посочено в него.

От нея изискват да хвърли раницата и да се отърве от полицията. Франсиска пристига в къщата, където са й казали да дойде. Но когато влиза, не открива дъщеря. Семейството започва да вярва, че дъщеря им е мъртва. Но после става ясно, че чичото на Елиса, Бруно Алберти, стои зад нейното отвличане. Оказва се, че двамата са имали любовна авантюра. Той я обвинява, че сама е търсила похищението си със своето провокативно поведение. Maниакът я държи завързана в една къща. Веднъж оставя телефона си при Елиса. Момичето го вижда и решава да се обади на баща си, но точно когато започва да говори, пристига Бруно и си го взема обратно.
Когато Алберти отива при Елиса, тя забива отвертка в рамото му. Бруно пада на пода ранен и момичето използва момента, за да побегне колкото се може по-бързо. Но чичото успява да извади отвертката и да настигне Елиса. Бруно отива в офиса си, взема пистолет и се връща при Елиса. Насочва оръжието срещу нея, но не стреля. Съвестта започва да го гризе и в крайна сметка споделя на съпругата си какво е направил.

Бруно решава да признае пред децата си, но не се осмелява да го направи лично. Записва видео, в което разкрива цялата истина. Говори за любовта си към Елиса и връзката, която е имал с нея. Полицията намира Елиса в къщата в кома, приемат я в болница, но за съжаление тя умира.

Бруно е арестуван на погребението.

Дали и българският вариант на сериала ще завърши така, предстои да разберем.

Инфо: Никола Тодоров, информационна агенция Дартс нюз