Къде е Маги? Там, където БНТ и Нова мечтаят!

Силен старт на „Къде е Маги?” в ефира на bTV

Кеворкян заби първия пирон в ковчега на bTV?

На 10 септември bTV излъчи първи епизод на най-новия български сериал „Къде е Маги?”. Първият от втората вълна родни сериали в ефира на медията постигна отлични резултати за ранния старт на есенния ТВ сезон, като привлече вниманието на по-голямата час от зрителите, които в понеделник вечер са били пред малкия екран.

В часовия пояс от 20:00 до 22:00 часа средно 1 074 000 души са гледали историята за Маги, нейното семейство и обстоятелствата около нейното изчезване. Тези дани се развяват на 45,26% аудиторен дял на национална база All4+.

Интересът към сериала във всички останали групи отново на национална база също е изключително висок. За младата аудитория на възраст 18-34 историята на семейство Табакови е гледана от 43,8% от зрителите, а във възрастовата група 18-49 – от 42,3% от аудиторията. (Източник: GARB)

В същото време, агенция БЛИЦ и вестник ШОУ твърдят, че Кеворк Кеворкян заби първия пирон в ковчега на bTV. “Всяка неделя” разби “Нека говорят” на Росен Петров, а участието на легендарния водещ при Любен Дилов-син в “Станция Нова” прибра почти 25% от зрителите пред екрана в този момент.

“Кеворкян е един от най-интелигентните журналисти в държавата. Изключителен професионалист. “Всяка неделя” е умно предаване, а такива почти няма. Уважавайте нещата и хората, които ви провокират да мислите! Успех, Кево”, направо изкрещя във фейсбук пък Маги Халваджиян.

Стартът на “Всяка неделя” положи началото на дълго чакания възход на Нова тв. Интересът от архивните кадри на Кеворк Кеворкян не беше отклонен нито от президента Росен Плевнелиев, нито от разказващия за футболните скандали Лъчезар Танев, нито дори Милото, които гостуваха на конкурентното “Нека говорят”, показват рейтингите на двете телевизии от неделния следобед.

Потребител на форума Predavatel.com допълва картината:

След амбициозния старт на NOVA резултатите изглеждат така:

– среднодневен рейтинг на НОВА в неделя – 16.8%, на бтв – 26.4%.

– в 9.30 бтв и НОВА са с абсолютен равен резултат – 2.3%. Любо Дилов е добре гледан, наравно с бтв.

– Кеворк мачка бтв твърдо между 17.15 и 18.00 часа /с 5.25% рейтинг/ и после още веднъж в 18.45, когато достига най-високия се резултат от 6.3%.

– Новините на НОВА продължават да са зле. Дори и в силния им ден – централната емисия е близо три пъти по-зле от бтв. „По света и у нас“ на БНТ също бие централната емисия на НОВА.

– БНТ е лидер и бие бтв в 21.45 с „Пирин фолк“