Как да отвориш ресторант? Виж на чаша вино с Fiesta TV!

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата 15 – 21 март 2010

„Откриването предстои” от скицата до старта

Надникнете в кухнята, както се казва. Вижте как се отваря ресторант – от подбора на мястото и грубата строителна работа до белите покривки и първите гости. Макар и най-важна, безупречната кухня не е единствената съставка на добрия ресторант. Нужна е подходяща обстановка, обучен, кален в препятствия екип, атмосфера.

Вижте какво се случва, когато обратното броене започне: майсторите (съвсем като у нас) закъсняват или не идват, дърводелците се бавят, дизайнът се различава от първоначалните скици, а всичко трябва да се изпипа до последния детайл.

Напрежението расте, финансите се топят. Независимо дали се отваря голям луксозен ресторант, уютна брасерия или винен бар – залогът винаги е голям, владее напрежение, а изненадите не спират. Вижте „Откриването предстои” и стискайте палци нещата да минат гладко.

„Всичко за виното” ни отвежда в Аржентина

Удоволствието от виното не се измерва в изпитото количество, затова и „Всичко за виното” не е предаване само за гроздови сортове, бъчви и бутилки. То е за храна, пътешествия и всички останали удоволствия, свързани с виното.

През тази седмица поредицата ще ви отведе в Мендоса, Аржентина, основният производител на малбек – вино, познато вече и на българския пазар.

Ще прескочим и до една малко необичайна, що се отнася до виното, дестинация – град Квебек. Там обаче ще разгледаме Музея на пчелите – малка местна ферма, където се произвежда легендарната напитка медовина, а също малиново вино и ликьор, както и превъзходни бели вина. Всичко това, както и любопитна информация за сортове, изби, технологии и съвети на познавачи гледайте във „Всичко за виното” по Фиеста ТВ.

Семейни тайни в „Странстващия готвач”

Аржентинската връзка продължава и в „Странстващия готвач”, където Боб Блъмър се връща по следите на предците си – аржентински гаучоси. Той гостува в ранчото на баща си, Джак, който разкрива строго пазената фамилна тайна за сос за пържоли. Насред големите пости баща и син пекат месо за цяла Южна Америка. Все пак показват и чудесни идеи за патладжани на скара и сос чимичури, който великолепно се комбинира и с безмесни блюда.

Освен тези поредици, посветени на насладата от живота, само по Фиеста ТВ може да гледате „Йога за бебета”.

От последния уикенд на март ще стартира излъчването на „Йога за нашите родители”, където упражненията са адаптирани специално за хората в третата възраст.