Как да победим в борбата с банките – „Искрено и лично“

Тази седмица в „Искрено и лично“ очаквайте – борбата на една жена срещу банковия произвол в България и решителността ѝ да запази дома на децата си; за проблемите, които имаме с човека до нас и начините да ги преодолеем; за гражданската съвест и нормалните, които държавните организации превръщат в „ненормални”; за стремежа да оставим нещо запомнящо се след себе си.

Във вторник ще говорим по темата „За хората и банковия произвол”. В студиото на „Искрено и лично“ ще бъде Анета Шаркова, многодетна майка на четири деца. Жената решава да изтегли ипотечен кредит, с който да закупи по-голямо жилище. Тогава семейството разполага със собствен бизнес, но след една година работата спада и бизнесът фалира. Семейството изпада в невъзможност да обслужва кредита си. Същата година едно от децата й губи почти изцяло слуха си. Няколко пъти Анета се опитва да предоговори условията по кредита, но без задоволителен резултат. Стига се до запор на сметките на семейството, а апартаментът е обявен на търг. Анета успява да спре търга и от банката предлагат нов погасителен план. Тя обаче не е доволна от условията му. Анета е твърдо решена с всички сили да се бори да запази дома на децата си. В студиото Миглена Ангелова ще търси решение на проблема заедно с Ива Георгиева – изпълнителен директор на предаването “Граждански контрол”, Христина Петрова – репортер на “Граждански контрол”, адвокатите Веска Волева и Николай Ганев, и Георги Веселинов – мениджър. Бъдете с „Искрено и лично“, 16:00, TV7!

Гледай видео запис от предаването онлайн

СРЯДА: Какво свързва хората и какво ги кара да продължават да бъдат заедно? Къде са подводните камъчета в тяхната връзка и как да ги заобикалят? Гледайте в рубриката „Близки хора” популярното семейство от предишния сезон на “Къртицата” Валя и Моро. „Искрено и лично”, сряда, 16:00, само по TV7!

Гледай видео запис от предаването онлайн

ЧЕТВЪРТЪК: Колкото повече държавни организации се създават за влияние и регулация в междуличностните отношения, толкова по-лошо живеят хората. Дали това е така ще разберете само ако гледате в четвъртък. Темата е „ГРАЖДАНСКАТА СЪВЕСТ И ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ”. Специално поканени в студиото на “Искрено и лично” ще бъдат Марияна Писърска – психолог и директор на сдружение “Деца и Юноши”, консултантът на предаването Нено Димов – народен представител от 40-тото Народно събрание, известната и обичана наша българска певица Стефка Берова, адвокат Ивелина Иванова и Йордан Тодоров. Само по TV7, 16:00 часа.

Гледай видео запис от предаването онлайн

В любимата рубрика „Имам цел” в петък ще се срещнем с певицата Мария Драгнева. Каква е целта ѝ на този етап от живота и какви съвети ще получи тя от Консултантите на предаването – ще разберете в петък, 16:00, TV7 в студиото на „ИСКРЕНО & ЛИЧНО“!

Гледай видео запис от предаването онлайн