Как да се запиша в „Сделка или не“? Липсва и изборът на кутия!

В новия сезон липсват опитите за максимална прозрачност, с които зрителите свикнаха

„Сделка или не“ се завърна за нов, осми сезон в ефира на Нова телевизия.

„Дребни детайли“, които продуценти или екип на Нова все още не са обяснили, надвиснаха като черен облак над репутацията на шоуто.

Зрителите обичайно се съмняват в две неща – дали участниците се избират на шуробаджанашки принцип и дали има нещо нагласено с кутиите. В новия сезон на „Сделка или не“ тези съмнения сериозно се засилват.

Защо е така? До преди лятната ваканция всеки изтеглен от компютъра участник получаваше правото да смени кутията си преди началото на играта. В новия сезон водещият Румен Луканов обяснява, че участниците си избират кутиите преди да се подредят зад катедрите в студиото. Но отворен остава въпросът – дали изборът кой да играе в конкретния ден (съответно с коя кутия) е случаен и как би могло да се докаже това? Друго е всички да видят в ефир, че участникът получава шанс публично да си смени кутията, с която е изтеглен да играе. Това не се случва в сезон осем.

Фенове на „Сделка или не“ задават въпроси във фейсбук профил на предаването „Как ще се записват за участие желаещите в новия 8-ми сезон /телефон,SMS-текст/?“, пита Светлана Димитрова. Ани Колева пък се оплаква – „Здравейте! Пратих ви смс и получих код, с който да се регистрирам, но в сайта на предаването няма къде да го направя. Ще съм ви благодарна ако ми кажете как да се регистрирам, понеже много бих искала да участвам в предаването.“.

Действително е така – в сайта sdelka.tv няма и дума за това как човек може да се запише за участие. В същото време, в студиото се появяват нови участници, които не биват представяни на ТВ зрителите и на публиката. Това бе практика и задължение на асистент водещата Жасмина Тошкова преди началото на сезон 8. Сега тя просто обявява началото и края на ТВ шоуто. Шоуто, което често има най-висок рейтинг сред продукциите на Нова телевизия в делнични дни и единствено бе конкурентно на bTV.

А сега всичко изглежда някак недоизказано, със съмнения за нагласени кутии и/или участници. Всички зрители следят с интерес развитието на предаването и очакват то отново да придобие максимална степен на прозрачност.

Гледайте видео записи от новия сезон тук: