Как да сготвиш агнешките дреболии за Гергьовден? – „Фиеста ТВ“

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 2 до 8 май, 2011

Специална гергьовска програма на 6-ти май

Празничната гергьовска трапеза обикновено върви с героичната представа за агне-чеверме, демонстрации на юначност и пълчища роднини. Ако ви се иска да си устроите празнично агнешко меню, без да нагазвате в героичния фолклор, вижте готвачите на Фиеста ТВ. На 6-ти май те ще отдадат заслуженото на крехкото агнешко и ще ни посветят в най-различни маниери на приготвянето му. В 17.30 ч. доайенът Жак Пепен предлага нещо истински оригинало: агнешко с боб, а също бургер със сирене фета.

При Майкъл Къмингс от „Майстори готвачи“ от 12.30 ч. ще научите как най-добре се приготвят различните части от агнето – от котлетите до дреболиите. А в „Барбекю на двора“ от 11.30 ч. ще ви предложат няколко елегантни рецепти като „Филета с глазура от мед и орехи”. Вижте специалната програма на Фиеста ТВ на 6-ти май и ще погледнете на готвенето на агнешко с други очи.

„Тероар” и истината за виното

Думата „култура“ идва от латински и означава най-общо „обработвам, ора земя“. Съвсем в духа на етимологията до ден-днешен създаването на лозе е висша форма на човешка дейност, за която се изисква познание, опит и упорито копаене. Няма нищо по-култивирано от едно лозе, възникнало от нищото върху някой каменист, напечен от слънцето терен.

Същевременно гроздето е силно зависимо от природните условия, климата и времето. За това става въпрос в „Тероар”, авторското предаване на Фиеста ТВ за българското вино и винопроизводство.

Гледайте „Тероар”  от 9.00, 15.00 и 21.00 ч. и проследете пътя на виното от песъчливата почва до чашата – никога не сте предполагали колко вълнуващо може да е това пътешествие.

Стартират новите 20 епизода на „Йога зона”

И ако след Гергьовския пир имате нужда от прочистване, направете го с новите серии на „Йога зона“ – едно от най-харесваните предавания в целия телевизионен ефир. С йога няма как да прекалите, можете да практикувате до насита и по всяко време на денонощието. Няма вероятност и да се отегчите, понеже изпълнението на асаните ангажира и ума, и въображението. Вероятно това прави йога толкова надеждна и предпочитана форма на грижа за тялото.

Без колебание разчистете малко място пред екрана и прекарайте част от времето, което отделяте за себе си с „Йога зона” – сутрин от 6.00, 7.00 и 8.30, следобед от 13.00 и 14.30 или вечер от 19.00 ч.