Как да си направиш кола САМ! Ново по Viasat Explorer

Премиера на 28 юни – 26 юли по Viasat Explorer
Автомобил „Направи си сам”
Оригинално заглавие: KIT: An Autobody Experience
Държава: САЩ
Година: 2009

Първо е само мечта, после го правите сам и накрая го карате! Ако някога сте искали да притежавате стар автомобил класика, но никога не сте можели да си позволите астрономическата цена, автомобилът „Направи си сам” може да е решението за вас.

В тази поредица ще видите как да си направите самички кола от нулата. Не става въпрос за съревнование, а само за истинска наслада от това да наблюдавате майстори аматьори да проектират и изграждат страхотни коли.

Екзотични автомобили, роудстъри, хотрод коли и какви ли не други – ще научите как бихте могли да си построите собствен автомобил мечта с най-обикновен бюджет.

Eпизод 1: Моделът „Джи Ти Суперавтомобил” е направен от „Порше Бокстър”. В този епизод ще открием колата донор, ще я разглобим и ще разширим рамката, за да влезе в нея новото купе.

Епизод 2: В този епизод продължава сглобяването на нашия „Джи Ти Суперавтомобил”. Купето вече е качено върху шасито на донора „Порше Бокстър”. Следва грундиране.

Епизод 3: Направата на нашия „Джи Ти Суперавтомобил” е към края си, остават само боядисването и повторното сглобяване, за да бъде демонстриран крайният продукт по време на състезание в Турция.

Епизод 4: Екипите „Направи си сам” се отправят към Западното крайбрежие на САЩ и тихоокеанското състезание за роудстъри в Салем, Орегон, за да сглобят роудстър в стил „Кобра”.

Епизод 5: Направата на роудстър в стил „Кобра” продължава. Ще минем отвъд щанда в един магазин за бои, за да си забъркаме наш си цвят. После се връщаме в работилницата, където екипът премества части от донора „Мустанг” на новото шаси. Работата по купето е завършена и „Кобра”-та е боядисана.

Епизод 6: Купето и шасито са съединени, автомобилът е окабелен и готов за старт. Ще покажем как се поставят защитната рамка, мокетът, седалките, предното стъкло и други части. Колелата, избрани от стар автомобил класика завършват нагласяването на нашия вече готов тихоокеански роудстър.

Епизод 7: Екипът „Направи си сам” се отправя към Гранби в Мисури, където планираме да направим един роудстър „34 Хай-Бой”.

Епизод 8: Двигателят от колата донор е сглобен отново, рамката е захваната за „Ролинг шаси” и купето на автомобила е подготвено и боядисано.

Епизод 9: Купето се прикрепя към рамката и електрическите кабели. Ауспухът е направен на място по поръчка, интериорът е поставен… Следва тестово подкарване и очакваната реакция.

Епизод 10: В този епизод правим сравнение между „истинските автомобили” и техните „фалшиви” двойници. Колите от двата отбора се тестват на състезателната писта, с динамометър и дори в центъра на града, за да се види реакцията на тълпата.

Епизод 11: Напълно радикално преобразуване на „Каприс Класик” от средата на 80-те години в състезателен камион „Стрийт Лигал”. В този епизод екипът „Направи си сам” се отправя към Лафайет, Луизиана, за да покаже разглобяването на един стар „Каприс” и последващото закрепване на новото купе – предница към задната част на основата на камиона. И всичко това – само за един ден!

Епизод 12: Състезателният камион е разкрасен и боядисан. Започва повторното сглобяване, като последно се поставят направените по поръчка вътрешни панели. Ще ви покажем и как да намалите височината на камиона и как да инсталирате специални поръчкови заглушители. По целият камион са налепени стикери и той потегля за участие в есенната градска автомобилна изложба.

Епизод 13: Автомобилни изложби, автомобили „Направи си сам”, които се превръщат в истински бизнес, радикални състезателни коли собствено производство, автомобилни клубове, съвети за поддръжка и още много неща. Ще посетим и Кръстника на колата „Направи си сам” Брус Майерс, създател на бъгито!

 
По темата: