Как е възможно да ядеш стъкло и да оцелееш?! Ново по Viasat Explorer!

Премиера на 1 – 22 юни по Viasat Explorer
Невъзможната наука
Оригинално заглавие: Science Impossible
Сезон: 2
Държава: САЩ
Година: 2011

Представете си да можете да разбивате стъкло само със силата на гласа си или да се изкачвате по стълба, направена от остри като бръснач мечове. От десетилетия виждаме подобни чудати умения по телевизията и в книги бестселъри като Книгата за световни рекорди „Гинес”. При все това все още не е отговорено на най-важния въпрос: как са възможни подобни неща?

Поредицата „Невъзможната наука” представя екип от доктори, учени и други експерти, опитващи се да разкрият научната тайна, свързана с тези изумителни постижения.

С помощта на най-модерна компютърна медицинска диагностика и различни научни тестове, нашите специалисти разкриват по какви причини и защо човек не е способен да извърши подобни подвизи.

Епизод 3: Как успява Великия Нипулини да вдигне 30-кг тежест, закачена на зърната на гърдите му? Как успява Андрю С. да балансира с тежестта на цялото си тяло върху наточеното острие на копие? И как така храносмилателната система на Скот Бейкър не е разпорена на късове от острите парчета стъкло, които поглъща?

Епизод 4: Представете си да ви прегази 3,6-тонен камион; ще оцелеете ли, за да споделите за преживяното? А какво ще кажете за това да трябва да се изкачите по стълба, направена от остри като бръснач мечове? Звучи ли привлекателно? И дали бихте опитали упражнение по освобождаване от усмирителна риза под вода? А представяте ли си да поглъщате огън? Присъединете се към нас на пътешествие в света на науката и непознаващия ограничения човешки дух, по време на което нашият екип тества границите на човешките възможности и разбулва загадките, свързани с тези изумителни постижения.

Епизод 5: Как успява Даниел Стамп да оцелее, когато през краищата на пръстите й преминава електрически ток от един милион волта? И по какъв начин Джейми Вендера разбива стъкло само със силата на гласа си? И как успява Келкита Острието да прокарва шишове през ръката си, без да изпитва силна болка и без да остават наранявания? И как така на Аичи Оно не му става лошо, докато се върти все по-бързо и все по-продължително от който и да е другиго на планетата, висейки с главата надолу?