Как грипният вирус влияе на организма

Как грипният вирус влияе на организма

В неделната сутрин „Духът на здравето” кани в студиото си професора по вирусология акад. Ангел Гълъбов. Темата – как грипният вирус влияе на организма, с какво е опасен, бихме ли могли да преболедуваме по-леко, ”за” и „против” поставянето на противогрипни ваксини.

С акад. Гълъбов ще коментираме и резултатите от най-мащабното и единствено по рода си ДНК-изследване на генофонда в България, които предизвикаха противоречиви реакции. Легенди и научни факти за произхода на българите.

Грижа за здравето на опорно-двигателния апарат като превантивна мярка, защо настъпва артрозната болест и кои са най-неочакваните причини, които провокират артрита? За новостите при лечението на дегенеративните и възпалителни ставни заболявания и тяхната профилактика – разговор с един от водещите ревматолози у нас проф. Румен Стоилов.

Как да се справим със сковаността в ставите, артрозата на гръбнака, коксартрозата и гонартрозата?

В навечерието на своя 70-годишен юбилей, Латинка Петрова разказва повече за младостта на духа си, отколкото за болките в ставите. Как поддържа форма и как разбира изкуството да бъдем здрави – гледайте в новата ни рубрика „Изкуство и здраве”.

Не пропускайте „Духът на здравето“ тази неделя от 8 ч.

Гледай видео запис от предаването онлайн