Как приключи седмицата на БГ Радио в БНТ – беше интересно!

Четири нови български песни за една седмица БГ РАДИО в ефира на БНТ!

В последния ден от съвместната продукция на БГ РАДИО и БНТ – Гласовете от радиото, лица в ефира, гост в мултимедийния проект бе Бойко Станкушев – член на новия Управителен съвет на телевизията и отговарящ за програмното й развитие.

http://bnt.bg/bg/news/view/35216/bojko_stankushev_v_5_vyprosa_v_starter_i_bnt

Наред със сериозните теми относно промените в БНТ, той отговори и на 5 въпроса, които Симо традиционно задава на гостите си сутрин. Бойко Станкушев оприличи БГ РАДИО на човек и то – на Георги Минчев – пълно с велики български песни, но с европейски стил и звучене.

Графа и група Акага изпълниха от откритата сцена на импровизираното студио на терасата на НДК песента, писана специално за най-забавния сутрешен блок в радио ефира – СТАРТЕР Песен за събуждане.

А останалите гости в петъчното издание на блока – Спас Кьосев, Бойко Станкушев, Йоана от Deep Zone, Вики от Мастило и Галя Крайчовска се впуснаха в разпален дебат на тема: За и против твърдението, че жените са по-лоши шофьори.

Победител в спора тази сутрин станаха дамите, начело с Галя, която сама кара автомобила си от БНТ до откритото студио, за да участва лично в Мини дебата на СТАРТЕР.

http://bnt.bg/bg/news/view/35221/minidebat_v_ay_starter

За петте дни в ефира на Българската Национална Телевизия, БГ РАДИО представи четири чисто нови български песни – на Миро, Мария Илиева, Мери Бойс и група Сигнал. През седмицата стартира и инициативата на медията – БГ Таланти, с която радиото дава шанс на млади музиканти и изпълнители да покажат таланта си. На www.bgradio.net всеки може да качи песен, а слушателите имат възможност да я оценят на сайта. Най-добрата ще бъде продуцирана от радиото и представена на десетите юбилейни награди на БГ РАДИО догодина.

 
По темата: ,