Как са създадени най-популярните лекарства – Viasat History

Новата поредица от три части „Гражданска война 360“ изследва както известни, така и малко познати аспекти на Гражданската война в Америка. Всеки епизод проучва различни страни на конфликта, разглеждайки значението на войната от гледната точка на Съюза, Конфедерацията и милионите поробени хора, борещи се за свобода. След това ще имате възможност да гледате британския лекар и журналист Майкъл Мозли, докато той разказва невероятни истории за хората, които са открили някои от най-широко използваните продукти на планетата – лекарствата – в новата поредица „Болка, гной и отрова“. Накрая, не пропускайте поредицата „Корените на Китай“, която разкрива необикновени тайни за произхода на Китай и изследва историята на две хилядолетия: от династията Ся – 2200 г. пр. н.е. – до първия император Цин Ши Хуанг – 220 г. пр.н.е.

Гражданска война 360
ПРЕМИЕРА

Разтърсващ минисериал, разглеждащ една от най-решаващите епохи в американската история от различни гледни точки

Върнете се назад във времето и се потопете в битка отпреди 150 години, която почти успява да раздели американската нация на две. Тази документална поредица в три части разглежда известни и малко познати аспекти на Гражданската война, от гледната точка на Съюза, Конфедерацията и милионите поробени хора, борещи се за свобода.

Водещи на всеки от едночасовите епизоди са актрисата Ашли Джъд („Съюзът“), кънтри певецът Трейс Адкинс („Конфедерацията“) и актьорът Денис Хейсбърт („Борба за свобода“). Те отвеждат зрителите назад към времена, когато милиони американци са били въвлечени в битка със сънародниците си. Чрез изследване на иконични и често разказващи разтърсващи истории предмети водещите научават повече за преживяното от собствените си семейства и разкриват нови измерения на американската история.

Предметите, които са разглеждани и обсъждани в тази поредица от три части, включват дневника на един роб, снимка на жена и дете, открита у мъртъв войник от Съюза при Гетисбърг, цилиндърът, носен от Енбрахам Линкълн в театър „Форд“ и знамето на примирието – всъщност обикновена кърпа за съдове, която капитан от Конфедерацията наскоро бил купил – използвана при Апоматокс. Този впечатляващ документален филм представя нови факти и неразказвани истории, които оживяват чрез драматизации.

Потопете се в една от най-решаващите епохи в американската история от различни гледни точки. Само по Viasat History!

Гражданска война 360 – вторник, 6 – 20 май, от 21:00 ч.

Болка, гной и отрова

Британският журналист и лекар Майкъл Мосли разказва невероятната история на създаването на някои от най-полезните и ценни лекарства в света. Програмата ни показва как усилията ни да се излекуваме както от най-баналните, така и най-опасните заболявания, е довело до задълбочено изучаване на химията и как сме открили едни от най-широко използваните продукти на планетата – лекарствата. Това е история за разкрития и човешкия гений, както и история, която в крайна сметка е променила – и спасила – живота на милиони хора по цялата планета. Понастоящем животът на хората е по-дълъг и с по-добро здраве откогато и да било в историята.

От 15 до 29 май по Viasat History

Корените на Китай

Твърде често забравяме, че в зората на християнската епоха народът на Китай вече е бил положил основите на страната, която познаваме днес. Тази завладяваща поредица ни позволява да навлезем в сърцето на една от най-потайните страни на планетата. През нашето пътуване, обхващащо далечните краища на Китай, ще станем свидетели на еволюцията на една цивилизация чрез археологически обекти, като двореца Елритоу, чийто план е бил използван за Забранения град в Пекин. Ще се възхитим на изработката на бронзови мебели за гробовете на китайски сановници и ще посетим монументалния мавзолей на „Господаря на света“, император Цин Шъхуан, ескортиран за вечни времена от своята Теракотена армия.

От 21 май до 4 юни по Viasat History