Как се прави Кока-Кола – National Geographic Channel

Мегазаводи (Megafactories)

Кока-Кола (Coca-Cola) 7-и юни, вторник, от 21:00 ч.

Ще влезем в лабораторията на химиците от хранително-вкусовата промишленост, за да видим как създават нови напитки. Странни вкусове, каквито не бихте очаквали – като ванилия и индийско орехче – се смесват за създаването на милиони литри кока-кола. Концентрираната кола се произвежда само на 30 места и се превозва до 900 завода, където й се добавят вода и подсладители. Ще видите страхотни кадри на милиони литри кола, които се движат по улиците на големи градове по целия свят.

Току що отвори врати най-големият завод за рециклиране на бутилки. Той се намира в Северна Каролина и там можем да видим как стари бутилки от всякакъв вид се превръщат в специалните бутилки на кока-кола. В сериала ще видите страхотни герои, които работят на различни нива в производствения процес, като четвърто поколение служители на Кока-кола, които работят на линията за бутилиране в първата фабрика в Тенеси.

Дукати (Ducati – Motorcycle) 14-и юни, вторник, от 21:00 ч.

Тази вечер ще влезем в световноизвестния завод, където се произвеждат мотоциклетите „Дукати”. Ние имаме пълен достъп до всички зони и с негова помощ ще проследим как тези топ италиански дизайнери и инженери сглобяват най-изтънчения и високотехнологичен модел мотоциклет, който някога е излизал от завода – „Мултистрада 1200”.

Бързото напредване на електрониката и дългогодишните тестове на състезателната писта са позволили на дизайнерите и инженерите на „Дукати” да създадат „напълно нова концепция”- четири мотоциклета в една машина.

Ще научим как водещи проектанти и създатели на двигатели са съумели да създадат мотоциклет, който може да се трансформира от супер бърза, състезателна машина, в пътен или офроуд мотоциклет, както и в компютъризирана машина. И всичко това само с натискането на един бутон. Един мотоциклет, проектиран за всички сезони и всякакви пътища. Те го наричат „Мултистрада 1200” или „мотоциклет за всички пътища”.

Камаро (Camaro) 21-и юни, вторник, от 21:00 ч.

Какво е необходимо за създаването на класически автомобил с технологии от 21-и век? Сега, след близо десетилетие отсъствие, Шевролет представя новия Camaro SS. Нешънъл джиографик ще посети завода, който се простира на един милион квадратни метра – един от най-големите автомобили заводи в света, където машината се изработва от сурова стомана и се сглобява от високотехнологични, прецизни роботи и почти 5800 служители, които създават уникалната „цялостна” конструкция.

Шевролет Волт (Chevy Volt) 28-и юни, вторник, от 21:00 ч.

„Мегазводи” получи изключителен достъп до подготвителния завод на „Дженерал мотърс”. От Шевролет преоткриват електрическия автомобил със своя модел Chevy Volt, а подготвителният завод е първата стъпка към същинския завод на „Дженерал мотърс”, където сглобяват ръчно първите коли, за да усъвършенстват технологията, необходима за масовото им производство. В това едночасово предаване ще видим от първа ръка научните и инженерни постижения, направили възможно създаването на най-очаквания автомобил в световен мащаб. Ще проследим всичко – от чертожната дъска, до завършения автомобил.