Как се прави панино – топъл сандвич в тиган

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 5 до 11 декември

Кулинарна класика за всеки ден и за празник

Сигурно непрекъснато чувате от нашите готвачи колко е важно да се готви с качествени и пресни продукти. Двойката Чайлд-Пепен ще ви покаже и защо е така. Наред с останалите достойнства, приготвянето на прясна сьомга е много лесно. Може да се яде дори сурова, само поръсена с малко сол и подправки. Този тип обработка се нарича гравлакс и е норвежко ноу хау  (опре ли до сьомга, норвежците са безспорни авторитети).

Освен напълно сурова, Мосю Жак и мисис Джулия ще ви покажат и печена риба – на фурна и на тиган. Така че даже да сте забравили, че  Никулден е във вторник, ще успеете да се включите с едно бързо, лесно и много вкусно рибно блюдо.

„Мисис Чайлд, мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден” гледайте във вторник 6 декември от 10.30 и от 20.00 ч.

Италиано-български речник

Нали знаете, че с италианците имаме много общи неща. Едно от тях е любовта към скарпета. Непознатата сицилианска дума означава нещо много близо до сърцето на всеки от нас – утапянето на апетитен сосец с парче хляб.

А ако видите как Дейвид Роко готви на плажа на другарката си в живота Нина, за да  практикуват съвместно скрапета, ще им завидите. Вместо да играе на карти и да я юка за бира, милият Дейвид готви ли готви на любимата. Тук започват разликите между българския и италианския мъж. Но нищо не ни пречи да се пренесем за малко на сицилианското крайбрежие и да помечтаем със ”Сладкия живот на Дейвид Роко“. През почивните дни от 11.00 и 21.00 ч. по Фиеста ТВ.

Италиано-български речник, втори том

С друго понятие от богатия италиански кулинарен речник ще ни запознае Майкъл Киарело: панино. Това е апетитен топъл сандвич, който се прави в един тиган и се затиска с още един. Получава се нещо като симфония от вкусове и аромати между две хрупкави филийки. Панино е от тези храни, на които никой не може да устои.  В добавка Майкъл, който си пада по пинизите, ще ви открехне как да го сервирате по нов и неочакван начин. И изобщо той е от хората, които една филия с лютеница знаят как поднесат, така че да очароват публиката. Затова гледайте майстора в ръцете и се учете.

Новите епизоди на „Стопанинът на лозовата долина” гледайте по Фиеста ТВ през почивните дни от 12.00, 18.00 и 22.00 ч.

 
По темата: