Как се яде правилно с клечки?


Що е то „Мултикултурен град” ? – тази неделя в „Ние и градът”

Тази седмица предаването „Ние и градът” ще обясни какво означава понятието  мултикултурен град. Новата рубрика Lifestyle навигатор” представя тънкостите от етикета на поведение в японската култура. Според японците чаената церемония учи колко важно е гостоприемството. Какви са впечатленията на японеца за България и кой е най-големият мит за тях – ще сподели културното аташе на японското посолство Ая Отаки.

В студиото гост на водещия Кирил е Мария Михайлова от Англо-американското училище в България. Освен че училището се стреми да преодолее културните разлики, то поощрява децата да се чувстват като граждани на света. В часовете по българска култура чуждестранните ученици се обучават как да се адаптират лесно извън училището. С какво то е уникално и как можем да приложим на практика новия модел на образование, ще узнаем от срещата с децата в училището.

Индологът Николай Янков ще разкаже как цветовете, емоциите и миризмите могат да ни накарат да се влюбим в Индия. Според него Индия е магнит за западните народи, защото хората са се отдалечили от природата.

Зрителите на „Ние и градът” ще видят отблизо как източният дух завладява българските фенове на корейската култура. Специално за българските си приятели малката корейка Мин-йонг Парк ще демонстрира как се яде правилно с клечки.

„Ние и градът” е всяка неделя от 11.00 ч. по БНТ 1.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: , ,