Как живеят монахините и какво им липсва

Събота, 14 април, 19:30 ч. в „Темата на Нова”:
Малки истории за големи хора
автор: Мария Димитрова

Малки истории за големи хора – на тях ще бъде посветено съботното издание на „Темата на Нова”. Авторът Мария Димитрова ще представи три човешки съдби, отдали се на доброто и вярата в Бога. Как 97-годишният дядо Добри от село Байлово е един от най-големите дарители на българската църква, какво представлява работата на семейство, които рисуват и реставрират икони, и каква е историята на църковен хор, в който божията обич обединява различни поколения – „Темата на Нова” в събота, 14 април.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Неделя, 15 април, 19:30 ч. в „Темата на Нова”:
По пътя на божията вяра
автор: Михаела Карабельова

Високо, в северните склонове на Стара планина, две млади жени са направили своя избор в живота – да следват пътя на божията вяра. В деня на Великден Михаела Карабельова ще срещне зрителите на Нова ТВ именно с тях – монахините Ирина и Петя от Габровско-Соколския манастир. Сред спокойствие и тишина, двете се молят за по-добър свят, за справедливост, за мир от началото до края на деня. Каква е равносметката след техния избор? Пътят към Бога ли е верният път, как протичат дните им в божията обител и кое е това, което им липсва най-много?

За вярата, която живее във всеки един от нас, и ни свързва с Господ без значение къде и кога – „Темата на Нова” навръх Великден.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: