Как злоядо дете може да заобича дори тиква – Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата 30 май – 5 юни 2011 г.

Азия  и Европа в чинията

Има ли място на света, където невъзможни кулинарни комбинации няма, където класически техники на западната кухня се сместват с жалонни положения на азиатската традиция, където артистизъм и практичност съжителстват в една и съща чиния. Безспорно – кухнята на Великолепния китаец. Тази седмица Мин Сай обогатява речника на културното многообразие с няколко важни понятия: винегрет със соев сос, антипасти с гъби шийтаке, пилешко соте с разтопено китайско зеле. Със същата лекота, с която Джеки Чан тръшка злодеи в холивудските филми, Мин Сай смесва продукти и прийоми от френската, италианската, китайската и японската кухня. При това не му липсва практичност – сосовете му траят със седмици, а преобразяват вкуса и на най-скучното ястие. И така, гледайте внимателно майстор Мин Сай, после направете набег до азиатския щанд в близкия  супермаркет и кажете „сбогом” на  рутината и досадата от готвенето.

„Великолепният китаец“ е по Фиеста ТВ от 9.30 и 20.00 ч.

Да храним децата с полезна храна – мисия възможна!

Навлизането в непознатото и необичайното в кухнята може да има съвсем практични цели и резултати. При Боб Блъмър, Странстващия готвач например, можете да научите как да накарате и най-злоядото дете да си изяде всичко, че и да пита за още. Просто трябва да му поднесете полезната храна в причудлива форма или да я маскирате като сладко лакомство – основно ястие като сладоледена мелба, салата като цветен букет… Отприщете въображението и ще видите, че дори тиква може да пробутате на потомството. И за да е още по-хубаво, накарайте самото дете да ви помогне – току-виж сте изкарали един незабравим 1-ви юни.

„Странстващия готвач“ гледайте през уикенда от 9.00 и 19.30 ч.

Приказки под жасминовия храст

Понякога дори на отличниците им омръзват утвърдените рецепти. Тази седмица в захлас от необичайното в кухнята е и Анна Олсън. Любителката на изпитани и сигурни рецепти, го удря на авантюризъм и екзотика и приготвя интригуващи десерти с чай.  Винаги можете да използвате ванилия и канела, но ако ви се иска нещо различно, запарете чаша жасминов чай и пригответе пудинг, или пък чаен хляб с Ърл грей. Следвате ли Анна, резултатът е гарантиран. Пък и след като сте използвали чая за готвене, ще трябва да отворите вишновката и няма начин да не зарадвате гостите на следобедното парти.

„Целувките на Анна“ гледайте всеки делничен ден от 10.30, 16.30 и 22.00 ч. само по Фиеста ТВ.

 
По темата: