Каква е играта на „Уикилийкс“? – „Отпечатъци“

Скандалите „Уикилийкс” и „Баня Башъ” – в „Отпечатъци” в неделя, 29 май, 8 ч., bTV

Сегашният посланик на САЩ има пълно доверие в българския премиер, бившият не е на същото мнение – кой казва истината? Кой губи и кой печели от публикациите на „Уикилийкс”, свързани с миналото на премиера Борисов? Има ли заплаха за етническия мир и идва ли залезът на „Атака”?

Отговорите на тези и други злободневни въпроси зрителите ще чуят в „Отпечатъци” от поета Румен Леонидов, политолога Татяна Буруджиева и журналиста Иван Бакалов – в неделя, 29 май, от 8 часа по bTV.

Видео запис.

В предаването на Мира Баджева ще стане ясно и как и защо две атрактивни дами, които пресата нарече „генерали на виртуални армии”, въртят двете най-активни в момента политически групи във Фейсбук. Елван Атилла е душата на групата „Аз подкрепям Ахмед Доган”, а Айлин Дахилова модерира онлайн опозицията в защита на изключения от ДПС Касим Дал.

От доц. Бойко Кокинов от Нов български университет зрителите ще научат защо преди седмица в София се събраха светилата на една от най-важните днес за Европа области на познанието – когнитивната наука, и почти никой тук не разбра за това.

Видео запис.