Какво да имате предвид, когато купувате ново жилище – FLN

Акценти в програмата на FLN за юни 2011 г.

ПРЕМИЕРА: Ловци на къщи (House Hunters)
От 1 юни, всеки делничен ден, 19:00 и двойни епизоди, всеки петък, 22:00

„Ловци на къщи“ споделя всички тайни със зрителите, докато много хора, двойки и семейства от Северна Америка се учат как да търсят и как да преценяват дали една къща е подходяща за тях. Фокусирайки се върху емоционалното преживяване при откриването и купуването на нов дом, всеки епизод на поредицата проследява целия този процес.

След като живели под наем в малък апартамент с една спалня в Хюстън в продължение на една година, Мат и Сюзън Стилингс са твърдо решени да се установят в нов собствен дом в централната част на Хюстън. Те търсят просторна къща с три спални и две бани, а списъкът им с желания включва още градина, басейн, гараж за велосипедите, сърфовете и лодката им, както и място за градинка с подправки.

Меридит Уилсън и Сара Берин желаят да си купят жилище в Сан Франциско с огромно пространство за различни модерни развлекателни устройства, което да бъде близо до парк, за да могат да разхождат кучетата си. Макар че техните изисквания изглеждат съвсем основни и простички, Меридит и Сара знаят, че пазарът на недвижими имоти в Сан Франциско е с едни от най-високите цени.

Скот Бейкър и Шаста Бриджис търсят нов дом с поне три спални, две бани и достатъчно място за забавления и работа вкъщи. Техният малък бюджет е сериозно предизвикателство, затова те са готови да преобърнат целия град Атланта и неговите предградия.

Присъединете се към тях в това вълнуващо пътешествие из Америка в търсене на жилище, в което ловците на къщи намират своя дом-мечта!

ПРЕМИЕРА: Ловци на къщи по света (House Hunters International)
От 1 юни, всеки делничен ден,10:00, и двойни епизоди, всеки делничен ден, 21:10 и понеделник, 22:00

„Ловци на къщи по света“ е спиноф на популярната поредица „Ловци на къщи“ и обикаля целия свят от Сао Паоло до Прага. Ловците на къщи и техните агенти разглеждат всякакви архитектурни стилове и преминават през особеностите на купуването на недвижим имот в чужбина. Във всички случаи това е изключително емоционално преживяване.

Лондончаните Рон и Ема Бушауей се надяват да се установят да живеят в слънчева Андалусия в Испания. Ема мечтае за дом на село, докато Рон предпочита нещо по-модерно. Джако Бийч е храмът за плажуващите, обичащите слънцето и сърфистите в Коста Рика и представлява интерес за Пейдж Съливан и Лутър Холи от Ню Мексико, които се опитват да намерят вила за почивки в Централна Америка. Дейвид и Луна Браунли са решили да се установят в дома на Дейвид в Никарагуа и се впускат в търсене на къща близо до плажа с гледка към океана, напомняща за архитектурата в Холивуд Хилс. Сю и Майк Широй са прекарали по-голямата част от брака си в селска къща извън Лондон. Сега след като децата им са пораснали, те се отправят към красивия остров Кипър, за да открият просторна къща с красива гледка и с чудесна градина за тяхното куче и семейни гости.

Проследете тези и други смели ловци на къщи, докато търсят своето мечтано райско жилище в чужбина!

Нови епизоди: Дизайнерска школа (Design School)
Всеки понеделник, 21:10
Повторение, всеки четвъртък и неделя, 22:00

„Дизайнерска школа” продължава и през юни, като следва големите надежди и дизайнерските мечти на няколко талантливи студенти в групата СуперЛаб на престижния “Fashion Institute of Design and Merchandising”, докато се подготвят да изградят успешна кариера в света на интериорния дизайн. Пред студентите стоят куп предизвикателства, които ще изпитат техните дизайнерски умения и дали наистина притежават необходимите качества, за да се докажат в реалната професия.

Изпитанията стават все по-трудни за тях, докато те трябва да проектират интериора на виртуално жилище за клиента Джеймс Сааведра след интензивен курс по 3D Studio Max. След което преминават от интериорен към екстериорен дизайн, когато им е възложена задачата да създадат проект за жилище на покрива на историческия Спортен клуб на Лос Анджелис. Залозите са високи за студентите, които трябва да създадат гарнитура за специално събитие в световно известния Стейпълс Сентър. Но само един от тях ще бъде избран за реализация и може би ще започне успешна дизайнерска кариера. След това по двойки студентите ще засенчат професионалисти в сферата на интериорния диайн. Техните преживявания са най-разнообразни, включвайки задачите, които им поставят техните ментори като почистване на кола и дори почистване след кон – ще им бъде много трудно да изберат кое е по-лошо!