Какво е общото между БЛУ и България? – „В сърцето на Евровизия“

„В сърцето на Евровизия”

Евровизия 2011 вече е в историята. Филмът „В сърцето на Евровизия” обаче ще завърти лентата назад и ще ви отведе зад кулисите на най-големия музикален спектакъл в света.  Ще видите как стадионът „Арена” за 5 месеца се превръща в гигантско телевизионно студио. С каква техника и ефекти се прави голямото шоу и кой стои зад него?

Специално за БНТ най-атрактивните изпълнители на Евровизия 2011 дават ексклузивни интервюта пред репортера Росен Цветков.

Защо Дана Интернешънъл се връща пак на сцената на конкурса след победата си преди 13 години? Знае ли Лена песента на Поли Генова „На инат”? Кое е общото между британците от популярната бой банда „БЛУ” и България и кои са те далеч от сцената и прожекторите? Как изглежда хотелската стая на екстравагантните ирландци Джедуард и как си правят сценичните прически?

В сърцето на Евровизия” ще предложи освен интересни интервюта и атмосфера от зад сцената, останала скрита от телевизионния екран, и много музика – най-добрите парчета, които привлякоха вниманието на феновете на Евровизия тази година.

Събота, БНТ, 16.20 часа

Запис ще откриете тук, тук или тук.