Какво може да разплаче Христо Стоичков? Едни прелестни варненчета!

Талантливи варненски деца разплакаха Стоичков в Барселона

Варненчета бяха изпратени в Испания от Община Варна

11 деца от детско шлагерно студио ДА, изпратени в Испания от Община Варна, танцовият състав и детската певческа група от Аксаково и  танцовият състав „Св.Св.Кирил и Методий” от Майорка участваха в концерт по случай Гергьовден в арт галерия в Барселона.

Към тях с рецитал на стихове се присъединиха и деца от българското училище „Свети Георги” от Барселона. Децата бяха поканени в Испания от Христо Стоичков, който е председател на каталуно-българската асоциация „Свети Георги” и консулството на България в Барселона.

Идеята на организаторите беше да се запознаят децата на българските емигранти в Испания с културните и фолклорните традиции на родната си страна.

Варненските певци успяха да разплачат с изпълнението си иначе твърдия екс национал Стоичков и обраха аплодисментите на публиката на празничния концерт.

На събитието присъстваха почетната консулка на България е Барселона Адела Клементе де Педрет и Джоана Ортега, депутат от Департамента на Каталуния. Участниците получиха поздравителна нота от асоциация „Сарагона”.

 
По темата: