Какво се случва с (бившата) телевизия Da Vinci Learning?

Da Vinci Media стартира обновен вариант на бранда на телевизионния си канал за 2018

Каналът като цяло ще бъде наречен само Da Vinci

Сутринта и през деня каналът ще бъде Da Vinci Kids, вечерта и през нощта – Da Vinci Learning

Чествайки над 10 години в ефир, на 9 януари Da Vinci Media стартира за клиентите си обновен външен вид на бранда на канала си, който е ясен, модерен и забавен.

Каналът като цяло ще бъде наречен само Da Vinci. Образователният канал за цялото семейство Da Vinci е разделен в ефир на два блока – „Деца и семейство“ и „Възрастни“ (след 20:00 ч.). Сутринта и през деня каналът ще бъде наречен Da Vinci Kids, вечерта и през нощта – Da Vinci Learning. Като начало обновеният вариант на бранда е фокусиран върху актуализирания блок „Деца и семейство“, като новата версия за вечерния блок „Възрастни“ ще бъде пусната по-късно през 2018 година. От 9ти януари каналът променя името си през деня на „Da Vinci Kids“ и актуализира логото си, вида си в и извън ефир, цветовете и шрифтовете си. Този нов вид на бранда ще бъде отразен в интернет страницата, социалните медийни платформи, в ефира (преди 20:00 ч.), и в новото приложение ‘Da Vinci Kids App’, което също стартира през 2018 година на избрани пазари.

Една от основните причина за актуализацията на бранда е да се направи по-привлекателен за децата и родителите. Новото име ‘Da Vinci Kids’ дава по-ясна представа за това, което предлага каналът и какво трябва да избере зрителят, за да гледа любимите си предавания. Освен това е измислено ново мото „удивявай се всеки ден“ / „be amazed every day“, което представя на зрителя обикновени предмети от ежедневието в неочаквана светлина. Каналът е предназначен да ви отведе на пътешествие, което показва, че това, което виждате, не е непременно това, което получавате. С помощта на игра с гравитацията, физиката и масата, обичайните предмети се изменят, деформират, свиват и ремоделират, придобивайки необичайно поведение.

„Ние смятаме, че обучението може да бъде забавно, увлекателно и значимо преживяване. Ние подхождаме към това обновяване на бранда с крайната цел да доставим удоволствие и да заинтересоваме по-младите ни зрители, предлагайки им важно образователно съдържание“… каза Фердинанд Хабсбург, управител на Da Vinci Media. “Искаме следващото поколение да израсне, черпейки вдъхновение отвсякъде, да провокираме неговата любознателност и да пробудим изследователя в него. Щастливи сме да пуснем обновена форма на визуалния бранд, която отразява това.“

За Da Vinci Media GmbH:

Медийна компания със седалище в Берлин, която предлага Da Vinci Kids (във вид на телевизионен канал и VOD приложение) с часове внимателно подбрани образователни развлекателни програми, предлагани 24 часа 7 дни в седмицата, и Da Vinci Learning (във вид на телевизионен канал) с отличени с награди научни документални филми, на които родителите и възрастните могат да се насладят във вечерните часове.

Каналът е наличен в над 90 територии от Централна и Източна Европа, Русия, Африка и Азия и се излъчва на 18 езика. Основан през 2007 година, днес Da Vinci пирсъства в над 30 милиона домове от цял свят със свежото си и стимулиращо съдържание, съчетаващо забавление с познание за любознателните деца и възрастни.

Със своите над 2500 програми, които могат да се гледат по всяко време на деня, Da Vinci вдъхновява зрителите, правейки живота им по-всеобхватен и по-необикновен. Каналът превръща сложните теми от областта на знанието в увлекателни и забавни приключения на ума, използвайки креативни методи на визуализация и включвайки смислено образователно съдържание. Показва програми, които са интелигентни, експериментални, провокиращи мисълта, достоверни и обогатяващи. Създава за семействата среда, в която да споделят приключенията си, докато се обучават заедно.