Калин Терзийски – от Фермата до болничното легло!

След емоционалния дуел в неделя вечер, зрителите ще видят как участниците празнуват завръщането на Серафим, но сред тях липсва душата на компанията – Калин. След като миналата седмица писателят се отдаде на алкохола, здравословните му проблеми се засилиха и по време на дуела между Финци и Тодор, Кайо отново потърси лекарска помощ. С аритмия и съмнения за пред инфарктно състояние, екипът на предаването прецени, че писателят трябва временно да напусне пределите на фермата, за да му се направят нужните медицински изследвания.

В деня след двубоя, водещият Андрей ще посети Калин в болница “Софиямед”, където писателят е под лекарско наблюдение. “Чувствам се сравнително добре, само съм малко нервен, защото влязох в болницата по спешност. Имал съм и друг път такива аритмии, възможно е да се дължи на сериозното физическо натоварване във “Фермата”. Надявам се това да е причината, а не да съм сериозно болен. Много се изплаших”, призна Калин и помоли Андрей да успокои всички във фермата, че е добре, защото са му приятели и много му липсват. “Трудът сред такива примитивни условия прави хората много близки”, призна Калин.

Лекуващият лекар на Калин ще обясни в понеделник вечер за зрителите на шоуто какво предстои: “Направихме му кръвни изследвания, поставен е холтер ЕКГ, който ще проследи сърдечния ритъм в следващите 24 часа и утре след като разчетем резултатите ще вземем окончателно решение за неговото състояние и за продължаване на лечението му.”

Проблемът на Калин Терзийски е болестта алкохолизъм и той има нужда от професионална помощ, за да се справи с тази диагноза. Това обяви пред bTV психологът Ани Владимирова в отговор на въпроса какво се случва с Кайо във формата „Фермата”. Според Владимирова специалистите не смеят да дават съвети на Терзийски как да се справи с проблема си, защото самият той е завършил психиатрия.

Неспециалистите пък харесват Калин и го окуражават, че ще се справи сам. Според Ева, която наскоро напусна „Фермата”, Кайо е истински и открит. Той наистина е извънземен, смята перничанката.

Елен Колева сравни връзката си с писателя Калин Терзийски с вирус, който нямало как да избегне. „Ние сме двама души с много различни възгледи за щастлив живот. Не можех, а и не исках да се вписвам в неговите, но все пак опитах. Той така и не го направи”, обясни актрисата пред bTV.

Тя уточни, че гледа със смирение на миналото си с Терзийски, а към момента е отворена за нов човек до себе си.

„На това ме научи Бог – да бъда смирена. И мисля, че това е най-важното”, добави Колева.

Към религията тя се обърнала преди пет години. „Бях се сринала и затънала емоционално. Не харесвах човека, който бях. Всичките ми представи се преобърнаха и разрушиха, а това беше много болезнен процес. Всекидневно се обръщам към Бог. Моля го за прошка за греховете си, но основно му благодаря”, спомни си Елен.

Като един от най-трудните моменти в живота си тя определя уволняването й от Народния театър, но признава, че професионалният й път винаги е криел своите предизвикателства. „Бях още студентка в четвърти курс, когато ми се обадиха от театъра и ме поканиха за една сравнително малка роля. Явно актрисата преди мен се беше отказала поради тази причина. На втория ден от репетициите ми тя се върна и проведе разговор с режисьора, а на почивката ми се обадиха да си вървя, защото вече не съм им нужна”, разказа Колева.

Взаимоотношенията си с мъжете тя рядко коментира, затова посочва като най-болезнен период от личния си живот отравянето на кучето й Тифани, което обгрижвала като майка.

Частично но инфо на агенция Монитор