Калин Вельов, Васил Петров, Сигнал Акустик – концерти в „Студио 5“

Концертна програма – Студио 5 – 11.11 – 18.11

Сигнал Акустик 

На паметната дата 11.11. Студио 5 ще стане част от рок историята с концерт от неоспорима класа – Сигнал Акустик.

Група Сигнал със сигурност няма нужда от представяне – поколения българи са откърмени с нейната музика, а историята на родната ни сцена нямаше да бъде същата без тях.

Сигнал Акустик – един концерт за меломани, за всички, които обичат чистия звук, отърсил се от излишна суета. Вечните песни с един аранжимент, който ще разкрие истинската им вокална и музикална красота и ще ви трогне с откровеността си.

Йордан Караджов – вокал, бас, китара, Владимир Захариев – барабани, Александър Мариновски – китара и Георги Янакиев – бас китара ще бъдат себе си и само себе си на 11.11 в Студио 5. Начален час – 22 часа.

Билети: 10 лв.

 

 Ангел Заберски Октет 

Ангел Заберски Октет е името на формацията, който ще раздвижи джаз пластовете на Студио 5 в събота, 12 ноември от 19 часа. Ако сте се колебали дори за минута, че любимата ни Брас Асоциация няма да ни зарадва и през месец ноември – то не се безпокойте!

Съботната вечер ще бъде отдадена на популярната джаз музика – една класическа джаз вечер по всички правила. С авторска музика от прекрасния Ангел Заберски, както и с версии на американски стандарти, публиката на Студио 5 ще бъде заслужено поглезена.

А виновниците за това са:

Маестро Ангел Заберски – пиано

Христо Йоцов – барабани

Митко Шанов – бас

Мишо Йосифов – тромпет

Митко Льолев – саксофон

Вили Стоянов – тромбон

Наско Хаджиев – саксофон

Както винаги – безкрайно любими имена, които знаят как да ни пренесат „в джаза”. На 12 ноември от 19 часа в Студио 5, Ангел Заберски Октет.

Билети: 10 лв.

 

Васил Петров Live

На 12 ноември от 22 часа на сцената на Студио 5 ще излезе не кой да е – а единственият Васил Петров. В компанията на музиканти от класа – Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов – Стунджи (барабани), Борис Таслев (бас), певецът ще ни подари една нежна smooth музикална вечер.

Концертът ще ни предостави едно различно изживяване – защото Васил Петров ще представи песни от своя нов поп проект. А именно това ще са шлагери от осемдесетте години – десетилетието на възхода на поп музиката. Публиката на Студио 5 ще може да бъде сред първите слушатели на тези парчета, едни от най-добрите образци в този стил музика, през неповторимата призма на Васил Петров.

Заповядайте на 12 ноември от 22 часа в сърцето на София – клуб Студио 5 – за стилна джаз вечер с Васил Петров и компания.

Билети: 10 лв.

 

 Студио 5 отново ще бъде „Мюзикъл! Мюзикъл! Мюзикъл!“ с Руми Коцева

Почувствайте духа на мюзикъла само на 13 ноември от 19 часа в Студио 5 с певицата Румяна Коцева. „Мюзикъл! Мюзикъл! Мюзикъл!“ е не просто концерт – то е панорама, пътешествие из музикалните филми на миналия век, оформили представата ни за най-бляскавите години на Холивуд.

Самата Румяна Коцева споделя, че идеята за този музикален спектакъл се е зародила след пътешествията и изявите й по кораби. Те са я вдъхновили за филмовата й програма, съставена от симфонични аранжименти на любими песни от киното.

Изпълнението ще проследи хронологично развитието на жанра, преминавайки през световноизвестни творби като „Вълшебникът от Оз“, „Кабаре“, „Котки“ и много други. Интерпретаторското майсторство на Румяна Коцева, в съчетание с изпълнението на акустично пиано от Росен Парлапанов и на саксофон от Толи Апостолов, обещават да превърнат вечерта в истински мюзикъл с главен герой публиката.

Очакват ви песни като „Over The Rainbow“, „Summertime“ и „New York, New York“, само в клуб Студио 5 от 19 часа на 13 ноември с Румяна Коцева.

Билети – 10 лв.

Антонина Бонева – пиано рецитал Шопен

На 14 ноември от 19 часа Студио 5 Classic ви предлага поредната доза музика за душата и съзнанието – Антонина Бонева с пиано рецитал, посветен на великия Шопен.

Антонина  Бонева произхожда от фамилия на известни музиканти. Завършва НМА ,,П.Владигеров’’  като студентка на проф. Николай Евров. Специализира в Кралската консерваториа в Антврпен, Белгия при проф.Фредерик Геверс. След участията си  в множество престижни майсторски курсове в Германия, Франция и Италия,  където се усъвършенства при големите пианисти Алдо Чиколини, Ивон Лефебюр, Серджо  Пертикароли, Владо Перлемутер и много други. Българската национална телевизия реализира филм-портрет за концертната й и педагогическа дейности, а след концерта и в Театро Олимпико IL Giornale di Vicenza написа: ,,Изключителната българска пианистка Антонина Бонева я чухме в прочувствената и лирична интерпретация на фамозния втори клавирен концерт на Шопен. С абсолютното техническо господство, изящната гъвкавост на звука и пеещата мелодичност Бонева получи най-горещите овации на публиката, които доведоха и до нейния солов бис на Ноктюрно в До-диез минор.”

А на 14 ноември от 19 часа ще можем и ние да се уверим в думите им – в Студио 5 от 19 часа. Програмата ще бъде: 

  1. Mazurka  opus  17 N 4
  2. Fantasia  opus 49
  3. Berseuse opus 57
  4. Valzer  opus  64 N 1
  5. Ballade   opus 23
  6. Ballade   opus  52
  7. Nocturne opus  9 N 1
  8. Scherzo   opus  31

Билети: 8 лв.

 

 Progressions trio се завръщат на сцената на Студио 5 с Венци Благоев (тромпет)

На 14 ноември от 22 часа в Студио 5 ще чуем отново на живо Георги Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Ивайло Ладовински (ударни) или Progressions trio. Млади и ентусиазирани, триото музиканти винаги успяват да предложат на публиката си нежна джаз музика, истинска и изчистена. Този път триото ще бъде допълнено и от един много специален гост – Венци Благоев и неговият тромпет за милиони.

Progressions trio е създадена oфициално през 2008 г., но Георги, Димитър и Ивайло работят заедно в този състав от години. Те са възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и имат участия в редица престижни музикални конкурси и джаз фестивали у нас и в чужбина. В различни състави Георги, Димитър и Ивайло са свирили с музиканти като  проф. Симеон Щерев, Петър Славов, Теодосий Спасов, Шибил Бенев, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров, Антони Дончев, Васил Пармаков, Милчо Левиев и други.

На 14 ноември в Студио 5 Progressions trio ще изсвирят няколко нови авторски джаз теми, както и аранжименти и интерпретации на джаз стандарти.

Вход – 7 лв.

 

 Мартин Марков Трио

След успешното представяне на първия си авторски албум Curves, Мартин Марков Трио отново гостуват на сцената на Студио 5 на 15 ноември от 22 часа.

Публиката ще може да чуе песните от албума, този път отрепетирани, обиграни и заживели собствен живот.

Както казва самият Мартин: „Единадесетте мои композиции са издържани в стилистиката на джаз музиката. Написах ги на един дъх, провокирайки се в това всяка една пиеса да бъде  различна като послание и да не изневеря на търсенията ми за личностен стил.”

На 15 ноември пиесите ще се изпълняват от:

Мартин Марков – пиано

Борис Таслев – бас

Атанас Попов – барабани

Заповядайте от 22 часа в Студио 5 на датата 15.11., за една музикална вечер с Мартин Марков Трио и тяхната авторска музика.

Билети – 7 лв.

 

Sofia Фusion Quartet : “Фюжън” като сплав, “Квартет” като четири,”София” като столица на България

Sofia Фusion Quartet ще гостуват за първи път на Студио 5 на 16 ноември от 22 часа, за да ни заразят с ентусиазма си и да ни открехнат вратите към техния музикален свят.

А кои са Sofia Фusion Quartet?

Васил Енчев – тенор саксофон, EWI

Атанас Миладинов – клавишни

Ивайло Звездомиров – бас

Венко Поромански – ударни

Музикантите са щастливи, че споделят еднакъв музикален вкус и симпатия, изговаряйки с почит имената на своите образци “Weather Report”,”Yellow Jackets”,”Brecker Brothers”,Herbie Hancock, Wayne Shorter и всички, създадени под влияние на историческия звукозапис – “Bitches Brew” от 1969 г. на тромпетиста – Майлс Дейвис.

Защо именно Фюжън?

Албумът Bitches Brew  ражда ново определение за смесицата между джаз рок и поп, съдържа сложни хармонии и бийтове,  които вече не са само суинг. Това определение е фюжън. Докато в България се срещат спорадични прояви и приемственост през силните години на тогавашните Джаз-срещи и други фестивали, фюжън стила се развива и слуша най-много в задокеанската си Родина.

Sofia Фusion Quartet като ревностен осиновител на тази музика ще се погрижи да ви покаже това бебче като пораснал зрял мъж, на 16 ноември от 22 часа, само в Студио 5.

Билети: 10 лв.

 

TUMBAITO & Калин Вельов

В играта на топло и студено, TUMBAITO отговаря само на едно – горещо! Те са салса формация, създадена през хладния януари 2007 година, за да раздвижи кръвта ни и да повдигне градусите. Групата включва не повече и не по-малко от 10 музиканта,  които за една година се превърнаха в топ латино имената на България, а именно:

Мартин Ташев – вокал,тромпет

Долорес Де Ла Каридад – вокал

Мишо Йосифов – тромпет, вокал

Милен Петров – тромпет

Влади Митин – тромпет, вокал

Вили Стоянов – тромбон, вокал

Милен Кукошаров – пиано, вокал

Мартин Дойкин – бас

Стефан Кожухаров – тимбалес

Калин Вельов – конги, вокал

Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов. В периода 1999 г. – 2004 г., Калин специализира латино музика в Ротердам/Холандия/, където работи с най-известните холандски латино имена. Оттам идва и вдъхновението му за този горещ проект, създаден за всички фенове на този тип музика.

През 2007 г. и 2008 г., TUMBAITO изнася концерти на 2-ия и 3-ия Международен Фанта Салса Фестивал в София пред публика от 2000 човека, а през 2007 групата свири и в Българското Национално Радио, като изпълнението й е филмирано на DVD и излъчено директно по сателит в осем европейски столици, а отзвукът е повече от ласкателен! Зад успеха на групата стои и организаторът на най-мащабните салса проекти в България – Стефан Еленков, който е и съучастник в сформирането на групата и основен двигател за популяризирането на TUMBAITO и салса музиката в България.

А през април тази година TUMBAITO пусна и първото си авторско парче – „Тъмнокосо Момиче,” която е и първата българска салса песен! Факт, с който няма как да не се гордеем. Репертоарът на TUMBAITO, който ще чуем на 18 ноември в Студио 5, се състои от 70 известни салса хита от 70-те години насам, както и, надяваме се, все повече авторски песни. Облечете си летните дрехи през ноември и заповядайте на истински салса-тон! С много настроение и TUMBAITO & Калин Вельов – на 18.11, от 22 часа, в Студио (салса) 5!

Билети: 10 лв.

 
По темата: