Камбанарката на „Александър Невски“ гост в bTV

В последното за годината предаване, „Духът на здравето” ще ви срещне с тенора, който винаги е искал да стане лекар – Орлин Горанов и камбанарката на Храм-паметник „Св. Александър Невски” – Мария Зъбова. И още – как естетиката възпитава здравия дух на децата ни и как диабетно-болните да контролират празничните менюта.

В неделното ТВ училище „Заедно срещу диабета” д-р Невена Чакърова от Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология ще даде ценни съвети и полезна информация как да се насладим на празниците без да влошаваме контрола на захарния диабет.

В рубриката „Изкуство и здраве” очаквайте празнична среща със звездата на българската оперна и поп-сцена Орлин Горанов. В разговор за несбъдната му мечта да стане лекар, за живота с музика, за хармонията и позитивните мисли.

В навечерието на Нова година се срещаме с невероятната Мария Зъбова – жената, която вече 31-а години възвестява най-важните християнски празници и дирижира камбанния звън на патриаршеския храм „Св. Александър Невски”. За вярата в доброто, силата на духа и божествената справедливост.

Колко време посвещаваме на децата си, имаме ли роля за тяхното израстване чрез творчество, осъзнаваме ли колко ценно е детството, изпълнено с изкуство – по темата „Естетика и Здраве” коментираме с Татяна Баженова – ръководител на Школата за естетическо развитие към Руския Културно Информационен Център в София и Красимира Дойчева-Керязова. В празничното ни студио гостуват и двама млади възпитаници на школата – Антон и Еми.

Не пропускайте „Духът на здравето” на 29 декември. Започва точно в 7 по bTV!

Гледай видео запис от предаването онлайн

Екипът на предаването ви желае щастливи празници и успешна 2014 година! Бъдете здрави!