Камелия Тодорова завърта ексклузивни записи в Джаз ФМ

Камелия Тодорова празнува рожден ден със слушателите на Джаз ФМ

Първата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще отпразнува рождения си ден в студиото на Джаз ФМ радио, а големият подарък ще бъде за слушателите.

На 21 януари те ще чуят неизлъчвани до момента нейни концертни изпълнения, включително с оркестъра на легендарния Стан Гец от фестивала в Бомбай, когато тя суингира и импровизира върху „You Are The Sunshine Of My Life” на Стиви Уондър.

Овациите на публиката тогава са признание за световното ниво на българския джаз в началото на 80-те години на миналия век.

Камелия Тодорова ще представи живото изпълнение на песента, с която печели Голямата награда на джаз фестивала в Дрезден, както и два свои записа на хитове на ФСБ, с които се явява на конкурса за вокалисти в Клагенфурт, Австрия, през 1982 г.

Ще прозвучат и нейни записи като вокалист на диксиленда на Светозар Русинов. В студиото на Джаз ФМ с певицата ще разговаря Светослав Николов в предаването „Джаз ден” след 10,30 ч.

Ден по-късно Камелия Тодорова ще отпътува за Виена, където на 23 януари ще пее в култовия джаз клуб „Porgy & Bess”, заедно с Антони Дончев, Георги Дончев и Димитър Семов.  Като специални гости в събитието ще се включат емблематичните за австрийската джаз сцена Александър Владигеров и Божидар Сотиров.

Кеми бе една от звездите на концерта по случай осмия рожден ден на Джаз ФМ миналия септември, когато плени публиката с няколко елегантни и много стилни изпълнения от своя джазов репертоар.

Виж Камелия Тодорова – Прошепнати мечти (1981):

Снимка: Евгени Димитров, агенция „Булфото”

 
По темата: