Камен Костадинов при Бареков: ДПС няма да се разцепи!

Камен Костадинов: Скандалът пред джамията беше провокиран, не се е самослучил

„Скандалът пред джамията в София в петък беше провокиран, той не се е самослучил се“, коментира в Клуб „Гореща точка“ Камен Костадинов, зам.-председател на ПГ на ДПС. Той обаче отрече ДПС да има полза от случилото и призова органите на реда да разберат кои са провокатори и те да си понесат наказанието. Според Костадинов разглеждането на Атака и ДПС като огледални образи е погрешно. „Сидеров търси скандал, за да напомпа своя политически рейтинг“, коментира още депутатът от ДПС. Той изказа и мнение, че опитът и говоренето за забрана на Атака само може да героизира Волен Сидеров.

Костадинов обясни и изявлението на лидера на ДПС Ахмед Доган за опасност от нов възродителен процес с явления в българското общество като протестите срещу новините на турски език по БНТ, демонстрациите срещу правото да бъдеш различен и уволненията на кадри на ДПС. „Не е задължително един нов възродителен процес да е съпроводен с танкове и БТР-и“, отбеляза той.

Камен Костадинов отрече и възможността да има разцепление в ДПС и парламентарната група, опровергавайки слуховете, че нови трима депутати щели да напуснат парламентараната група. „В ДПС не се опасяваме, че партията на Дал ще ни се отрази“, подчерта още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Костадинов подчерта, че ДПС е със самочувствието на най-професионалната партия и винаги е готова за избори.„Възможно е да се случат предсрочни избори, но не мисля, че на България са й необходими. Президентските избори ще покажат дали България има нужда от предсрочни избори“, коментира Костадинов горещата тема, подхваната от премиера Бойко Борисов.

Относно предстоящите президентски избори Камен Костадинов коментира, че ДПС ще издигне или подкрепи човек, който е в активната политика, консолидира нацията, добре приет е в Европа и генерира национална визия.

Цялото интервю може да видите тук:

http://tv7.bg/bodilnik/news/353082.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/353132.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/353192.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/353202.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/353212.html