Кампания „Благодаря“ – добри хора, вземете своя подарък!

Кампанията „Благодаря” с 5000 подаръка за хората с големи сърца

От петък стартира двудневната акция на Фондация „Деца с проблеми в развитието”, в подкрепа на кампанията „БЛАГОДАРЯ”. На централни места в столицата, представители на Фондацията ще подаряват сенници за автомобили, изработени с участието на малчугани от Медицинския център на Фондацията, в Студентски град. Визия на сенника е рисунка на 4 годишния Лъчо.

Кампанията „БЛАГОДАРЯ” цели да популяризира дарителския номер, чрез който Фондацията набира средства за издръжка на Медицински център „Деца с проблеми в развитието.  Всеки изпратен SMS с текст DMS DECA на номер 17 777 дарява 1 лев в подкрепа на каузата.

Всеки, който иска да подкрепи кампания „БЛАГОДАРЯ” и да получи сенник, може да открие екипите на Фондацията на:

20 август 2010 г. – на паркингите на магазини „Баумакс” и „Кауфланд” – Младост, между 14 ч и 18 ч.

21 август 2010 г.:

9 – 13 ч. – паркинг магазин „Баумакс”

9 – 12 ч. – паркинг магазин „Кауфланд” – Младост

9 – 11 ч. – паркинг магазин „Кауфланд” – Люлин

12 – 18 ч – Сердика център, откъм ул. „Попова шапка”

13 – 18 ч –  Сити Център София, парка при изхода от паркинга

12 – 16 ч –  Борисовата градина – метростанцията

11 – 16 ч – Южен парк, вход откъм ул. Нишава

10 – 15 ч – пред Национална художествена галерия

Сенници на Фондация „Деца проблеми в развитието” ще бъдат подарявани и във верига магазини 345.

По последна официална информация, над 20 000 деца в България са с проблеми в развитието. Всяко едно от тях се нуждае от ежедневна корекционна терапия – физическа рехабилитация, ерготерапия, психолог, специални педагози, която продължава дълги години.

Фондация „Деца с проблеми в развитието” е създадена през 2006 г. от родители на деца с проблеми в развитието с цел подпомагане на други семейства при лечението, отглеждането и интеграция на децата в обществото.

До днес, с подкрепата на учредители, дарители и приятели, Фондацията е изградила медицински и информационен център „Деца с проблеми в развитието”, който се намира на територията на Студентски град,  извършила е цялостен ремонт с обзавеждане на общежитие за момичета в с. Подем, обл. Плевен.

Периодично, по покана на Фондацията, в България  гостуват водещи специалисти от европейски клиники, за да консултират родители на специални деца, които са финансово затруднени и нямат възможност за диагностика и лечение на децата си в чужбина.