Канал 3 с невиждано висок ТВ рейтинг

“Канал 3” зае четвърто място по гледаемост през целия неделен ден, показват данните на пийпълметричната агенция ГАРБ.

“Подобен зрителски интерес към телевизията, задържал се през целия ден, има за първи път, което ме прави изключително щастлива”, каза управителят на медията Ива Стоянова пред “24 часа”.

Рейтингът на телевизията се вдигна рязко, тъй като “Канал 3” единствен излъчи пряко номинацията на ГЕРБ за президент и вицепрезидент в неделя от 11 ч. Дълго чаканата новина накара над 120 000 зрители да я гледат.

Големите телевизии учудващо пренебрегнаха политическото събитие и продължиха да излъчват предаванията си, част от които са на запис. Докато ГЕРБ съобщаваше номинациите си, Би Ти Ви показваше “Търси се”, по Нова тв вървеше “Съдебен спор”.

Така “Канал 3” получи преднина и успя да я задържи през целия ден, като пред нея бяха единствено трите национални телевизии Би Ти Ви, Нова тв и БНТ.

Пикът на програмата е в 12,00 часа, когато премиерът Бойко Борисов обяви, че Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ. Силното представяне на телевизията продължава и в следващите часове, когато са новинарските емисии, както и коментарите по темата в „Беновска пита“.

“Канал 3 влиза с летящ старт в предизборната кампания. Зрителите знаят, че само нашата телевизия предава пряко всички важни събития. Така ще е и сега, когато ще излъчваме пряко кампаниите на всички големи партии”, каза Стоянова, която е и програмен директор на медията. “Нашата амбиция е Канал 3 трайно да заеме това място сред телевизиите”, допълни тя.

По инфо на вестник 24 часа