Канал Discovery HD Showcase започва да се предлага в България

Новият канал на Discovery представя нови HD предавания от портфолиото на каналите на медийната компания

Discovery Networks анонсира на 18 януари пускането на нов канал в България – Discovery HD Showcase. Каналът представя най-висококачественото съдържание от най-известните канали на Discovery Networks, както и специално подбрано ексклузивно съдържание. Цялото програмно съдържание на новия канал HD Showcase е създадено в HD формат.

Сега зрителите ще могат да се насладят на любимите си предавания от разнообразното портфолио на каналите на Discovery, излъчвани само в HD формат.

Discovery HD Showcase разширява предлагането на програмно съдържание на локално ниво с популярни предавания, носителите на много награди като: предаването на Discovery Channel – „Смъртоносен улов”, предаването на Discovery Science – „Наука за киното”, предаването на Animal Planet – „ Приключенията на Остин Стивънс”, както и с изцяло ново програмно съдържание като „Глобални ездачи” – предаване, което проследява международна група от мотоциклетисти, които пътуват от Турция до централен Китай.

„Като водеща документална медийна компания, предоставяща забавление, Discovery се стреми да задоволи любопитството на зрителите за света, в които живеем. Нашите канали обхващат теми, които оказват влияние и засягат пряко българските зрители всеки ден. Гордеем се, че Discovery HD Showcase стартира в България. Това допринася и за глобалното лидерство на Discovery на HD сцената”, коментира по повод пускането на новия канал Кейлъб Уайнстайн, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Развиващи се пазари, Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка.

Увеличавайки силата на HD излъчването, Discovery HD Showcase допринася за съживяването на вълнуващото документално съдържание – звуковите ефекти са по-реалистични, образите са по-истински, а историите още по-увлекателни от когато и да е било до сега, докато интересното програмно съдържание пренася зрителите право в сърцето на действието.

Discovery е един от водещите глобални доставчици на HD услуги, предлагани на почти 50 пазара по света, който за първи път пуска канал с HD качество 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата – Discovery HD Theater стартира в САЩ още през 2002 г.

Освен това, компанията предлага на територията на САЩ – Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Science Channel and Planet Green. Компанията разпространява и HD каналите – Discovery HD, Animal Planet HD and TLC HD в международен мащаб и стартира първaтa си интернационална HD услуга за едновременно предаване по радио и телевизия на Discovery Channel в Япония през октомври 2008 г.