KANSAS качиха НДК в Космоса – снимки и видео от концерта!

Магия. Само тази дума е достатъчна, за да обобщи всичко около концерта на KANSAS на 20 юни в НДК. Магически виртуозни бяха изпълненията на Steve Walsh (вокали и клавир), Rich Williams (китара), Phil Ehart (барабани), Billy Greer (бас) и David Ragsdale (цигулка). Магията на музиката им достигна до всяко кътче на зала 1 на НДК, докосна духа на всеки един от 2000-те зрители и по неземен начин успя да го пренесе в някакво друго измерение, извън времето и пространството.

Силната привързаност на българските фенове на групата също е истинско чудо – малко световни банди могат да се похвалят с толкова верни и все още влюбени в тях почитатели цели 38 години след създаването си!

Изпълнявайки по-голямата част от легендарните си хитове, които публиката чу и при предишния им концерт в София, те отново предизвикаха насладата на публиката и емоциите на рок феновете бяха толкова силни, като че ли срещат идолите си за първи път.

Залата съпреживя отново радостта да чуе на живо един от химните на нашето съвремие, легендарната “Dust In The Wind”, както и добре познати композиции от репертоара на групата – „Point of Know Return“ и класиката „Song for America”.

Концертът започна с „Magnum Opus“ от албума „Leftoverture“, издаден през 1976 г. Шоуто тази вечер беше своеобразен апотеоз в чест на най-продаваната плоча на KANSAS, която празнува своя 35-годишен юбилей – зрителите имаха щастието да чуят 5 композиции от нея.

Кулминацията на концерта беше „Belexes”, при изпълнението на което невероятната класа на музикантите буквално остави зрителите без дъх. Цигулката на David Ragsdale, която откри шоуто, беше водеща партия и в Cheyenne Anthem“.

Атмосферата в залата се разгорещи с любимата „Miracles Out of Nowhere” и след още две изпълнения (“Icarus” и “Portrait”) всички бяха вече на крака, за да извикат групата на бис, да танцуват на „Fight Fire with Fire“ и да изпеят от начало дo край вечната „Carry on Wayward Son“.

KANSAS бяха за втори път в София по покана на „Balkan Entertainment Company“ и радио “Z-Rock”. Часове преди концерта си в София в студиото на радио Z-Rock Kansas се срещнаха с верни фенове, късметлии спечелили от играта на Z-Rock и подписаха цял куп обложки от ранни техни записи на плочи и дискове. След това те влязоха на живо в студиото на Рок радиото на България, където поздравиха българската публика за естетския музикален вкус и споделиха, че с удоволствие биха отговорили на покана да направят концерт в България с български симфоничен оркестър през следващата година.

Част от изпълненията, които българските им фенове имаха шанс да чуят на живо, са включени в най-новото DVD на групата, съдържащо  записи от последното им турне заедно с младежки симфонични оркестри в САЩ. От 13 години насам, след записите с Лондонския симфоничен оркестър, KANSAS правят постоянно симфонични концерти, като тази година са решили да ги документират и на DVD. В специално интервю за радио “Z-Rock” часове преди концерта китаристът Rich Williams сподели, че им предстоят десетки симфонични концерти: „Имаме запазени дати с колежански оркестри за тази и за следващата година”.

KANSAS, 20 юни 2011 г., София
Сетлист:

1. Magnum Opus („Leftoverture“ ’76)
2. Musicatto („Power“ ’86)
3. Belexes („Kansas“ ’74)
4. Point of Know Return („Point Of Know Return“ ’77)
5. Song for America (Billy Greer on vocals) („Song for America“ ’75)
6. On the Other Side („Monolith“ ’79)
7. Hold on (Audio-Visions ’80)
8. Dust in the Wind („Point Of Know Return“ ’77)
9. The Wall („Leftoverture“ ’76)
10. Cheyenne Anthem (Billy Greer on vocals) („Leftoverture“ ’76)
11. Miracles Out of Nowhere (Billy Greer on vocals) („Leftoverture“ ’76)
12. Icarus – Borne On Wings of Steel („Masque“ ’75)
13. Portrait (He Knew) („Point Of Know Return“ ’77)
Бис:
14. Fight Fire with Fire („The Drastic Measures“ ’83)
15. Carry on Wayward Son („Leftoverture“ ’76)

 
По темата: