Карбовски на изпит по история в „Аз обичам България“

Априлското въстание вдъхновява „Аз обичам България”

Новият епизод на „Аз обичам България” ще бъде вдъхновен от 136-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Първи пушки в оспорваната надпревара ще бъдат представители от телевизионните и музикални среди, че дори и от домовата книга от сериала „Етажна собственост”.

В четата на Юлиан Константинов ще влязат кулинарният експерт Ути Бъчваров, „погребалният агент” Станимир Гъмов и Мис България Свят 2001 Таня Карабелова.

Срещу тях ще въстанат емблематичното лице на Нова ТВ Мартин Карбовски, „мъжът под чехъл” Явор Гигов и поп-фолк певицата Джина Стоева, които ще се строят в редиците на Андрей Слабаков.

Въпросите ще върнат участниците 136 години назад и ще ги подложат на сериозен изпит по история. На кого Захари Стоянов посвещава своите „Записки по българските въстания”, в коя местност се определя датата за избухване на въстанието, в кой град е изпратено кървавото писмо и колко общо легии са формирани в навечерието на Освобождението? Българо-руската дружба ще бъде почетена и в едно от социологическите предизвикателства, където отборите ще трябва да познаят колко процента от българските мъже са сваляли рускини на родното Черноморие.

„Аз обичам България” – този петък, 20 април, от 21.00 ч. по Нова ТВ.

Гледай видео запис от предаването онлайн