Карина кара сноуборд в Арабската пустиня – гледай „Глобусът“

Все още има какво да ви изненада в ефира на предаването за екзотични дестинации!

Зрителите ще видят екстремно сафари из Арабската пустиня тази събота в поредното издание на „Глобусът”, посветено на Дубай. Приключението включва препускане с джипове по 30 метрови дюни, среща с бедуини и едно от най-изненадващите неща, които могат да ти се случат в пустинята – каране на сноуборд.

«След посещението на бедуинско селище в Египет мислех, че нищо вече не може да ме изненада, но Арабската пустиня е съвсем различна от пустинята в Африка. Изкатерването по огромните дюни е невероятно преживяване, защото някои от тях са високи колкото среден блок в София. А спускането със сноуборд от върха е доста бърз и забавен начин да слезеш от там», споделя водещата Карина.

В «Глобусът» ще стане ясно как Дубай се превърща от рибарско селище в града на бъдещето само за 40 години. Град, в който се осъществява и най-смелата архитектурна фантазия и в който повлияват дори на климата. Екипът на предаването се повози на арабска галера и надникна в Дубайския музей, където може да се види миналото на ловците на перли по тези места.

Гледай в събота, 14 ноември, точно по обяд по bTV

 
По темата: