Къртицата 2 струва близо 4 милиона лева, ТВ7 във фалит!

Софийският градски съд е обявил в несъстоятелност дружеството „ТВ Седем“ ЕАД, което е собственик на канала ТВ 7, някога част от медийната империя на Цветан Василев, показва съобщение в Търговския регистър. Решението на съда е взето на 10 май, а за синдик на дружеството е назначен Иво Георгиев срещу месечно заплащане от 1000 лева. За дата на неплатежоспособност е приета 31.12. 2015 г. Първото събрание на кредиторите на дружеството е насрочено за 7 юни.

В края на март съдът обяви в несъстоятелност и „Балкан българска телевизия“ – собственикът на тв канала „Нюз 7“.

Делото за производство по несъстоятелност срещу ТВ 7 беше открито от компанията „Ноу Фрейм медиа“ на евродепутата и бивш шеф на тв канала Николай Бареков, макар че в последствие съдът отхвърли иска за изплащане на задължения на компанията. В хода на производството бяха включени и други кредитори, чиито вземания сега съдът признава.

От решението може да се види и какви са сумите, които телевизията е дължала за скъпоструващи продукции, стари серии от които още продължават да се въртят в нейния праймтайм.

„Валя и Моро превземат света“ („Суперфлай продукшън“) – 414 802,50 лв.

„Къртицата: Презареждане“ („Междинна станция“) – 709 818,44 лв. Общата стойност на „Къртицата“ – втори сезон, е била 3,65 млн. лв. без ДДС.

„Поверително от NL (Николета Лозанова)“ („Междинна станция“) – 119 993,28 лв. Плащането за епизод – 25 хил. лева.

За разпространение на тв програмата си дружеството е задлъжняло към „НУРТС Диджитъл“ (компания от групата на КТБ) в размер на 586 749,50 лева. Самата КТБ също е присъединена като кредитор с иск на стойност от €2,4 млн.

Съдът е установил, че към края на 2015 г. „ТВ Седем“ е разполагало с 125 хил. лв. пари в брой и активи на стойност 1,874 млн. лв., като по-голямата част от тях са били заложени по кредит към КТБ.

Инфо: Клуб Z