Картофени палачинки и сладкиш без брашно от Фиеста ТВ

Акцент от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 25-ти ноември до 1-ви декември

Мулти-култи уикенд с Фиеста ТВ и Жак Пепен

Има хора, родени с таланта да превръщат сложното в просто и да го обясняват на останалите. Понякога за подобно умение се взима Нобелова награда, друг път – за наша голяма радост – то намира приложение в кулинарната телевизия на България.

Жак Пепен, добрият вълшебник на домашното готвене, ще ни разкрие как да изхраним дузина близки с една риба за Деня на благодарността  и ще ни покаже какво се готви на Ханука – еврейския празник на светлината.

Благодарността, светлината, събиранията с близките и приятелите – все говорим за неща, които си струва да бъдат празнувани, независимо от произход, националност, религия.

Всички знаем от филмите, че Деня на благодарността не минава без пуйка – ето един хубав повод да се упражним за Нова година или просто да разнообразим менюто си. Не е  за изпускане и специалния шоколадов сладкиш без брашно, но пък с бърбън. Опитайте го и до живот ще сте благодарни на мосю Жак.

Ханука е семеен празник, на който децата получават подаръци. А най-хубавият подарък за тях е времето и вниманието, с което ги обграждаме.
Ако извадим късмет да навали сняг, можем да ги зарадваме с карамел, излят върху прясна преспа. Ако пък нямаме под ръка чист сняг, винаги можем да пробваме традиционните картофени палачинки латекс.

Важно е да не забравяме доброто настроение и да сме добри едни към други.

Жак и Деня на благодарността гледайте в събота от 17.00 и неделя от 11.00 ч.

Ханука ала Жак Пепен е от 11.00 в събота и от 17.00 в неделя.

През цялата седмица добрия мосю Жак ще изнася майсторски клас с „Изкушението Пепен“ от 10.30, 16.30 и 21.00 ч.

 
По темата: ,