Касови филми по bTV Cinema – видео анонси и инфо за 11 – 17 януари

bTV Cinema филмова програма за седмицата 11 януари – 17 януари (2010)

ТУРБО: ПАУЪР РЕЙНДЖЪРС – ФИЛМЪТ
Оригинално заглавие: Turbo: A Power Rangers Movie
Дата на излъчване:11-ти януари, понеделник, 16:00 часа
Повторение: 12-ти януари, вторник, 20 часа
Фентъзи, САЩ, 1997 г.
Режисьор: Шъки Леви, Дейвид Уининг
Участват: Джон Симентън, Кай Дой, Грег Колинс, Стив Карден, Блейк Фостър и др.

Този път легендарните могъщи рейнджъри трябва на всяка цена да попречат на злодейката Диватокс – космически пират – да пусне на воля силния и лош Mалигор от неговия вулканичен затвор на остров Мюрантиас. Само доброжелателният вълшебник Лериго има ключ и знае как да го освободи, затова вероятно той ще бъде атакуван безмилостно. Надеждата за победа се възлага на невероятните нови способности на могъщите рейнджъри.

X-МЕН 2
Оригинално заглавие: X-Men 2
Дата на излъчване: 11-ти януари, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 12-ти януари, вторник, 11:00 часа, 13-ти януари, сряда, 16:00 часа, 15-ти януари, петък, 23:00 часа, 16-ти януари, събота, 11:00 часа, 17-ти януари, неделя, 16:00 часа
Екшън, Фантастика, САЩ, 2003 г.
Режисьор: Брайън Сингър
Участват: Патрик Стюарт, Хю Джакман, Йън Маккелън, Холи Бери и др.

Свръхнадарените мутанти Х-Мен не са като обикновените хора. Те умеят неща, които са немислими за редовия хомо сапиенс. Правителствена конспирация застрашава да ги унищожи завинаги като вид. За да оцелеят, те обединяват свръхестествените си сили срещу врага и са твърдо решени да предотвратят евентуална война. Холи Бери е в ролята на Буря, Патрик Стюарт е благородният покровител на мутантите – професор Ксавие, Хю Джакман е Върколак, а Иън Маккелън – коварният Магнето.

КАТЕРАЧЪТ
Оригинално заглавие: Cliffhanger
Дата на излъчване: 11-ти януари, понеделник, 23:00 часа
Повторение: 12-ти януари, вторник, 16:00 часа
Екшън, Трилър, САЩ, Италия, Франция, 1993 г.
Режисьор: Рени Харлин
Участват: Силвестър Сталоун, Каролайн Гудал, Джанин Търнън, Джон Литгоу, Майкъл Рукър, Пол Уинфийлд и др.

Героят на Сталоун Гейб Уокър е планински спасител, изпаднал в дълбока депресия, защото не е успял да помогне на закъсал катерач високо в планината и той загинал. Гейб се е отказал от любимата професия, разделил се е с гаджето и живее като аскет, но все пак се притичва, когато го викат извънредно да помага на “изгубили се туристи”. Оказва се, че става дума за банда рецидивисти, тръгнали в експедиция за откриването на три куфара с общо 100 милиона долара. Филмът има 3 номинации за “Оскар” през 1993 г. – за звук, визуални ефекти и монтаж на звукови ефект.

АКУЛИТЕ
(1,2, 3 и 4 част)
Оригинално заглавие: Shark Swarm
Дата на излъчване:12-ти януари, вторник, 23:00 часа, 13-ти януари, сряда, 23:30 часа
Повторение: 13-ти януари, сряда, 11 часа, 14-ти януари, четвъртък, 11 часа
Хорър трилър, САЩ, 2008 г.
Режисьор: Джеймс Контнър
Участват: Дарил Хана, Арман Асанте, Джон Шнайдър, Хедър Макоум, Джийн Дейвис, Мими Дейвис, Лиса Бенедикт, Марко Асанте, Илайза Донован и др.

Рибар и неговото семейство опитват да се преборят с алчен строителен предприемач. Наемниците на бизнесмена изхвърлят силни токсични отпадъци в океана. Това превръща акулите в местния залив в кръвожадни ловци и убийци. С всеки изминал ден броят им расте, а те стават по-агресивни. Слънцето грее, туристите прииждат, а рибарското семейство трябва да намери начин да спре мутантите убийци, преди пиршеството да е започнало. Трудна задача, като се има предвид, че никой не обръща внимание на предупредителните им вопли…

ОБЕКТ НА ЖЕЛАНИЕТО
Оригинално заглавие: The Object of My Affection
Дата на излъчване: 14-ти януари, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 17-ти януари, неделя, 11:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Никълъс Хитнър
Участват: Пол Ръд, Найджъл Хоторн, Алисън Джани, Дженифър Анистън, Алън Олда, Тим Дейли и др.

Джордж (Пол Ръд) и Нина (Дженифър Анистън) са много щастливи в уютното си бруклинско гнезденце. Готвят си специалитети от риба тон, падат си по купони с танци, никога не се карат…Те са идеалната двойка, ако не се счита една малка подробност. Джордж е гей. Нина е бременна от не особено симпатичния си интимен приятел Винс (Джон Панкоу). Когато научава, че ще става баща, той настоява за брак с Нина, която е на друго мнение за развоя на събитията.

„Обект на желанието” е филм за нестандартната любов, приятелството над всичко и конвенционалните човешки ценности.

ДОМ ОТ КАРТИ
Оригинално заглавие: House of Cards
Дата на излъчване: 14-ти януари, четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 15-ти януари, петък, 11 часа
Драма, САЩ, 1993 г.
Режисьор: Майкъл Лисак
Участват: Катлийн Търнър, Томи Лий Джонс, Йоахин Мартинес, Рик Маршъл и др.

Съпругът на Рут Матюс загива при срутване на археологически разкопки. Дъщеря им Сали възприема смъртта на баща си по болезнено странен начин. Състоянието й се влошава от ден на ден. Рут прави всичко възможно, за да наеме известния психолог – специалист по детски аутизъм – Джейк. Експертът се опитва да излекува умственото разстройство на Сали чрез традиционните научни терапевтични методи. Рут избира друг път. Тя рискува собствения си здрав разум, като се опитва да влезе в съзнанието на дъщеря си и да разбере причините, които я карат да върши странни неща, включително и да изгражда поразителна къщичка от карти.

КОД „СЧУПЕНА СТРЕЛА”
Оригинално заглавие: Broken Arrow
Дата на излъчване: 13-ти януари, сряда, 20:00 часа
Повторение: 15-ти януари, петък, 16:00 часа
16-ти януари, събота, 23:00 часа
Екшън, САЩ, 1996 г.
Режисьор: Джон Ву
Участват: Джон Траволта, Саманта Матис, Крисчън Слейтър и др.

Военен бомбардировач с опасен товар на борда претърпява катастрофа и се разбива на парчета в пустинята на Юта по време на учение. Става ясно, че инцидентът не е случаен. Самолетът е свален нарочно, за да бъдат откраднати ядрените бойни глави, с които е бил натоварен. Към отломките на бомбардировача се отправят двама от най-добрите военни пилоти…Единият от тях наистина иска да предотврати евентуален опасен инцидент, но какво иска другият?

МОГЪЩИЯТ ДЖО ЯНГ
Оригинално заглавие: Mighty Joe Young
Дата на излъчване: 15-ти януари, петък, 20:00 часа
Приключенски, Фантастика, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Рон Ъндърууд
Участват: Реджина Кинг, Чарлийз Терон, Бил Пакстън и др.

Класическият приключенски филм на “Disney” разказва за огромна 15-метрова горила – пазител и защитник на обитателите на малко африканско селце. Майката на Джо е убита от бракониери преди 20 г. Единственият му приятел е Джил (Чарлийз Терон), която заедно със зоолога Грег О’Хара (Бил Пакстън) открива внушителния бозайник в планините Паганини в Централна Африка. Те го настаняват в безопасния за него резерват в Калифорния. Бедата обаче обикаля наоколо. Ловец-злодей иска да открадне Джо, заради високата му цена на черния пазар на застрашени видове…