Касовите премиери отново са по „Нова“ – гледай в събота и неделя

Избрано от филмовата програма на «Нова» за 12 и 13 декември 2009 г., събота и неделя

12 декември, събота, 20.00 часа
Играта (The Game)
1997 / САЩ
Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Майкъл Дъглас, Шон Пен, Дебора Кара Ънгър, Джеймс Ребхорн и др.
Жанр: Трилър

Никълъс Ван Ортън (Майкъл Дъглас) е умен, преуспяващ бизнесмен, свикнал да контролира всеки детайл от своя делови и личен живот. Добре подреденото му съществуване претърпява дълбока промяна, когато брат му Конрад (Шон Пен) му прави неочакван подарък за рождения ден, който скоро води до опустошителни последици. Никълъс се включва в играта и открива, че залозите са много високи, но той самият не е сигурен в правилата или целите й. Скоро открива, че е следен в собствения си дом от незнайни конспиратори, които сякаш целят да го съсипят напълно. Играта се превръща в загадъчна надпревара на живот и смърт, която ще промени живота му завинаги. „Това е най-добрият сценарий, който съм чел от години“, казва носителят на Оскар Майкъл Дъглас. „Този филм е като упражнение за вашия ум. Играта провокира вашето въображение, което може да се окаже много по-страшно от реалността.“

„Всъщност „Играта“ е филм за загубата на контрол“, споделя режисьорът Дейвид Финчър. Ван Ортън е човек с голяма власт. Но веднъж влязъл в играта, той разбира, че вече не може да упражнява никакъв контрол. Целта на „Играта“ е да разголи най-дълбоките ви страхове, да ги изпречи пред очите ви и да каже: „Ето, още си жив. Всичко е наред.“

13 декември, неделя, 12.30 часа
Пет деца и то (Five Children and It)
2004 / САЩ
Режисьор: Джон Стивънсън
В ролите: Тара Фицджералд, Фреди Хаймор, Алекс Дженингс и др.
Жанр: Комедия

„То“ е псамид – древно, грозно и досадно пясъчно таласъмче, което децата един ден намират на таен плаж в имението на чичо си. То има способността да изпълнява по едно желание на ден, което трае до залез. Но скоро децата разбират, че е трудно да се сещат за смислени желания, а и всяко от тях им създава неочаквани трудности. Магията, както установяват те, може да бъде колкото примамлива, толкова и неудобна.

13 декември, неделя, 14.10 часа
Да откраднеш по Коледа (Stealing Christmas)
2003 / САЩ
Режисьор: Грег Чампиън
В ролите: Тони Данза, Леа Томпсън, Бети Уайт и др.
Жанр: Комедия

Тони Данза и Лиа Томпсън са звездите в този празничен телевизионен филм. Данза влиза в ролята на дребен мошеник, чийто план е да ограби универсален магазин, но управителката на магазина решава да го наеме за Дядо Коледа. Отначало той решава да се възползва от объркването, но е обладан от коледния дух и започва да се колебае дали наистина да открадне Kоледа.

Прекрасна коледна приказка за изкуплението и щедростта, пресъздадена от великолепния дует Данза-Томпсън.

13 декември, неделя, 16.00 часа
Повелителката на подправките (The Mistress of Spices)
2005 / САЩ
Режисьор: Пол Майеда Бъргъс
В ролите: Айшвария Рай, Дилън Макдермот, Нина Янг, Тоби Марлоу и др.
Жанр: Комедия

В Индия Тило има способността да предсказва бъдещето. Когато родителите й биват убити от бандити, тя е отвлечена, но избягва и е отгледана от Първата майка в духа на традиционен култ към подправките. Тило става Господарката на подправките и е изпратена в Сан Франциско с мисия да следва три основни правила: да помага на клиентите да осъществят желанията си с помощта на подправките, но никога нейните; никога да не излиза от магазина и никога да не бъде докосвана по кожата. Когато среща красивия американски архитект Дъг, тя усеща голямо привличане и желание към него, нарушава първото правило и бива наказана от подправките.

13 декември, неделя, 20.00 часа
Кралят на скорпионите (The Scorpion King)
2002 / САЩ
Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Скалата, Стивън Бранд, Кели Хю, Майкъл Кларк Дънкан, Стивън Бранд, Бернард Хил, Ралф Моулър и др.
Жанр: Приключенски

Преди пет хиляди години жестокият и амбициозен войн Мемнон е вярвал, че му е отредено да властва над всички племена в пустинята. С помощта на своята красива магьосница Касандра, която предсказва всички битки, той никога не е губел. Но един горд мъж се осмелява да се изправи срещу злото.

Вдъхновен от невероятно успешните филми „Мумията“ и „Мумията се завръща“, „Кралят на скорпионите“ е пръскащо се по шевовете от скоростен екшън епично приключение, изпълнено със зрелищни каскади, екзотични герои и смайващи бойни сцени.

Във времена на мрак и смърт един мъж ще се осмели сам да
се изправи срещу силите на злото и ще отвърне на огъня с огън! С помощта на митичните си умения, кечистът-сензация Скалата се превъплащава в образа на непобедим воин и безмилостен убиец, който се изправя срещу цяла империя, за да се превърне в легенда и да обедини една нация.

13 декември, неделя, 21.50 часа
Слийпи Холоу (Sleepy Hollow)
1999 / САЩ
Режисьор: Тим Бъртън
В ролите: Джони Деп, Кристина Ричи, Миранда Ричардсън, Майкъл Гамбон, Каспър Ван Дийн, Джефри Джоунс, Кристофър Лий, Кристофър Лий и др.
Жанр: Ужаси

В ранните години на Съединените американски щати млад полицай на име Икабод Крейн е пратен от Ню Йорк в новосъздаденото селище Слийпи Холоу, за да разследва поредица от жестоки убийства. При пристигането му градският съвет го информира, че трите жертви са били убити в полето, а главите им са изчезнали – мълви се, че са отнесени от призрак без глава. Икабод дълбоко се съмнява, но научава повече за призрачния конник и когато вижда с очите си как той убива един от градските съветници, скептицизмът му се изпарява. Скоро открива, че конникът без глава има нечиста връзка с Балтус ван Тасел – богат фермер, в чиято дъщеря Икабод започва да се влюбва…

 
По темата: ,