Като две капки вода срещу MaterChef – ТВ рейтинг

<a href=“https://images.web-m.org/img3/1612/rating_kato_dve_kapki_voda_2.jpg“ rel=“l“><img src=“https://images.web-m.org/img3/1612/rating_kato_dve_kapki_voda_2.jpg“ class=“imageposting“>Информация на Нова телевизия:

<strong>България избра NOVA и „Като две капки вода”

Най-позитивното шоу е категоричният лидер в ефира, събрал над 1 000 000 зрители пред екрана </strong>

Петият юбилеен сезон на най-обичаното и единствено шоу за звездни преобразявания у нас „Като две капки вода” стартира с изключителен успех снощи по NOVA. По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere Bulgaria интересът към шоуто расте с всяка година и това е най-успешният старт на предаването досега сред активното население 18-49. Първият епизод от новия сезон на „Като две капки вода” е гледан от над 1 000 000 от всички зрители в България. В часовия слот 20.00 – 23.00 ч. NOVA e лидер сред посочените целеви групи с категорична преднина пред втората по гледаемост телевизия bTV, която в същия слот бе заложила на ключови за пролетния си сезон проекти. Първият епизод на „Като две капки вода” е изборът на 39.3 % от активното население на страната (18-49), което е със 75 % повече дял от втората по гледаемост телевизия bTV. NOVA доказва лидерската си позиция дори още по-красноречиво сред активното градско население 18-49, където аудиторният дял на телевизията е с два пъти по-голям от този на втората по гледаемост телевизия bTV или 43.9 %. и разлика от 111 %. Два пъти повече от bTV събра шоуто и сред най-трудно достъпната целева група 18-34, където “Като две капки вода” е гледано от 42.3 % от зрителите, което е със 107 % повече от втората по гледаемост телевизия bTV.

<a href=“https://images.web-m.org/img3/1612/rating_kato_dve_kapki_voda_3.jpg“ rel=“l“><img src=“https://images.web-m.org/img3/1612/rating_kato_dve_kapki_voda_3.jpg“ class=“imageposting“></a>

След като през есента на 2014 г. NOVA отне лидерството от bTV, през 2015 и 2016 г. категорично го затвърди, в началото на 2017 г. NOVA продължава да държи на качественото, разнообразно и иновативно съдържание, с което печели интереса на зрителите и за пореден път доказва, че е категоричният и безспорен лидер на българския телевизионен пазар.

Невероятните преобразявания на новите участници в „Като две капки вода” снощи обещават един изключително успешен сезон. На сцената за първи път бяха представени и последните двама необявени досега участници – Коцето Калки и футболиста Ваня Джеферович. Първият победител в новия сезон на „Като две капки вода” стана финалистът от X Factor Михаела Маринова, която изправи публиката на крака с „Жена на всички времена“ на Петя Буюклиева. Както традицията на шоуто повелява, Михаела дарява наградата си на значима благотворителна кауза по нейн избор. Тя ще помогне на 8 – месечната Бориса Досева, която е с тежки двигателни нарушения и се нуждае от сериозна рехабилитация и медицински грижи.

Как ще се представят участниците по време на втория лайв на най-гледаното шоу в ефира „Като две капки вода” и ще успеят ли да пресъздадат атрактивните изпълнители, които им се паднаха снощи, зрителите ще разберат само по NOVA, следващия понеделник, 6 март, точно в 20.00 ч.

Информация на bTV:

<strong>Стартът на 3 сезон на MasterChef е изборът на младата аудитория в България</strong>

<a href=“https://images.web-m.org/img3/1612/masterchef_rating_3.jpg“ rel=“l“><img src=“https://images.web-m.org/img3/1612/masterchef_rating_3.jpg“ class=“imageposting“></a>

На 27 февруари ефирът на bTV бе завладян от третия сезон на световния телевизионен хит MasterChef. В първия епизод на най-обичаното кулинарно шоу в българския ефир зрителите се запознаха с 50-те най-добри хоби-готвачи, готови да преминат отвъд границите на възможното, за да докажат своят талант в кухнята и да променят живота си. 12 от тях спечелиха овациите на взискателното жури с вкуса на ястията си и с любопитните си житейски истории. Дресьор на змии в Испания, аржентински охранител, преводачка, владееща 7 езика, половинката на Дичо-Карина, ветеринар – специалист в приготвянето на жабешки бутчета и другите атрактивни персонажи, доказаха, че със знания, упоритост и прецизност дори и най-високите цели са постижими. Зрителският интерес към претендентите за титлана MasterChef затвърди позицията на предаването като един от най-любимите телевизионни проекти на младите хора у нас.

Броят на зрителите на MasterChef България по bTV във времевия интервал 21:01 – 22:28 ч. e средно над милион зрители, като в своя пик достига до 1,2 млн. (21:33 ч.) по данни на ГАРБ. Предаването, което промени представите за любителско готвене из основи, е фаворитът и на младата аудитория, като резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от 37.9%, или 1.4 пъти повече от втората по гледаемост телевизия. Първите кулинарни битки в третото издание на MasterChef по bTV спечелиха вниманието на 40,3% от младите жени на възраст 18-34 години, или 160 % повече спрямо втората в класацията.

<a href=“https://images.web-m.org/img3/1612/masterchef_rating_4.jpg“ rel=“l“><img src=“https://images.web-m.org/img3/1612/masterchef_rating_4.jpg“ class=“imageposting“></a>

Във вторник вечер журито на MasterChef – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, ще даде „втори шанс” на хоби-готвачите, претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв. да грабната престилка и да завоюват мястото си на кулинарната арена. Зрителите на bTV ще станат свидетели на смразяващи предизвикателства за волята, таланта и креативността, които ще накарат любителите-кулинари да надминат себе си и да прекрачат отвъд границите на възможното.