Катрин Зита-Джоунс и Джордж Клуни във филмите по TV 1000

Нови филми през декември по TV1000

Тази Коледа TV1000 предлага по нещо за всеки! Останете си вкъщи и се настанете удобно на канапето!

Започваме със „Самопризнанията на един опасен ум“ – режисиран от Джордж Клуни и с участието на холивудските светила Дрю Баримор, Джулия Робъртс и Сам Рокуел. Скоро след това следва „Моите боровинкови нощи“, историята на млада жена, която предприема пътуване из Америка в търсене на себе си, за да намери отговор на въпросите си за любовта.

После сменяме настроението с „Космически воини“ и група млади космически кадети, които трябва да помогнат за спасяването на трима астронавти, чийто кораб има проблем в Космоса! Дръзко следва наградената с „Оскар“ филмова адаптация на „Чикаго“ разказваща вечната история на Велма Кели и Рокси Харт, чиито смъртоносни престъпления им навличат смъртно наказание.

И накрая, но не на последно място, идва „Щуротии в лунапарка“, жизнерадостна комедия, чието действие се развива през лятото на 1987 г. около наскоро завършил образованието си младеж, който започва безперспективна работа в местния увеселителен парк и установява, че тя всъщност е идеалният подготвителен курс за реалния живот.

Всичко това, плюс още много, по TV1000 през декември!

„Самопризнанията на един опасен ум“
САЩ/Канада/Германия, драма

Адаптация на култовите мемоари на импресариото на телевизионни игри Чък Барис, в които той твърди, че е бил убиец, изпълняващ поръчки на ЦРУ. Барис израства с мечтата да успее в шоу бизнеса и да печели сърцата на красиви жени, но въпреки някои успехи съвсем рано се сблъсква с отпор както от страна на дамите, така и на телевизионната индустрия. 60-те години се оказват по-успешни за Барис – среща любовта на живота си Пени и спечелва вниманието на Ей Би Си с идеята за телевизионно шоу. След като обаче шоуто го прави богат и успял, с него се свързва мистериозният Джим Бърд, агент на ЦРУ, който иска да го вербува за таен служител. Идеята за потайни игри изглежда интригуваща и Барис се съгласява, но скоро открива, че Бърд и партньорите му всъщност искат от него да убива отказващи да сътрудничат лица по целия свят. Не след дълго Барис установява, че животът му е обсебен от Бърд и още един агент на ЦРУ, мистериозната и секси Патриша. Докато пътува по света, убивайки хора в името на американската сигурност (използвайки за прикритие важната роля, която има за телевизионното шоу), Барис научава, че КГБ са разбрали за „малката“ му тайна и собственият му живот е в опасност.

В ролите: Сам Рокуел, Дрю Баримор, Джордж Клуни
Премиера: понеделник, 9 декември, 21:00 ч.

„Моите боровинкови нощи“
Китай/Франция, романтична драма

Млада жена предприема пътуване из Америка в търсене на себе си, за да намери отговор на въпросите си за любовта, и среща серия от необикновени хора по пътя си. Участват: Нора Джоунс и Джъд Лоу.

В ролите: Джъд Лоу, Натали Портман, Нора Джоунс
Премиера: понеделник, 16 декември, 21:00 ч.

„Космически воини“
САЩ, семеен приключенски филм

Откакто се помни, Джими Хоукинс (Томас Хорн) мечтае да изследва звездите и да посети Международната космическа станция, точно като баща си, пенсионираният астронавт от НАСА капитан Анди Хоукинс (Дърмът Мълрони). Пътуването из Космоса обаче не е детска игра и Джими, интелигентен млад астрофизик, знае, че и двамата му родители далеч не одобряват дълбокото му желание да следва стъпките на баща си. След като тайно е кандидатствал за място на следващата ксомическа совалка, Джими научава, че е приет в престижен космически подготвителен център, ръководен от полковник Рой Манли (Джош Лукас). Там Джими и група тийнейджъри, наречени „Воините“, се впускат в разгорещено съперничество срещу амбициозните „Титани“. Малко преди Воините да се признаят за победени, проблем на борда на Международната космическа станция оставя трима астронавти изолирани, сами и безпомощни стотици мили над Земята. Съдбата им е неясна, но Джими и неговата група изготвят оригинален спасителен план, който впечатлява командир Филипс (Дани Глоувър) и предлага нова надежда за бъдещето на проучването на Космоса.

В ролите: Джош Лукас, Мира Сорвино
Премиера: сряда, 25 декември, 21:00 ч.

„Чикаго“
САЩ/Германия, мюзикъл, носител на „Оскар“

Рокси Харт (Рене Зелуегър) е омъжена кабаретна танцьорка с надежди да стане звездата на шоуто. Велма Кели (Катрин Зита-Джоунс) е бивша звезда на шоуто. Какво е общото между тях? И двете са убийци. Рокси е убила любовника си, след като я напуска, а Велма е убила съпруга си и сестра си, които са имали връзка. Чикагските вестници разнищват историята и Велма се оказва на първа страница. Но на сцената се появява Рокси и интересът към Велма намалява. Двете започват да се конкурират не само за вниманието на пресата, но и на общия си адвокат, чаровният Били Флин. Добавете към това репортерка, занимаваща се със сантиментални истории, злощастния съпруг на Рокси, Еймос, и усмихната надзирателка в затвор (Куин Латифа), която се грижи за своите момичета (ако може да извлече полза от това), и ще получите „Чикаго“.

В ролите: Рене Зелуегър, Катрин Зита-Джоунс, Ричард Гиър
Премиера: събота, 28 декември, 21:00 ч.

„Щуротии в лунапарка“
САЩ, комедийна драма

Вдъхновен от реалния опит с ужасна работа на сценариста и режосьор Грег Мотола, филмът с участието на Джеси Айзенберг разказва за наскоро завършил образованието си младеж, който разбира, че ще трябва да започне неудовлетворяваща работа с минимално заплащане в местния увеселител парк, вместо да прекара лятото, пиейки немска бира, посещавайки музеи от световна класа и флиртувайки с очарователни французойки. Действието се развива през лятото на 1987 г. и Джеймс Бренан (Айзенберг) току-що е завършил колеж. Той е напълно готов да се впусне в обиколка на Европа, когато родителите му (Уенди Малик и Джак Гилпин) изведнъж обявяват, че няма да могат да платят за пътуването. Единствената лятна перспектива остават тъпчещи се със сладко деца, войнствени бащи и безбройни огромни плюшени играчки. Когато обаче Джеймс се сприятелява с впечатляваща си колежка Ем (Кристен Стюарт), той най-накрая започва да се отпуска. Неочаквано най-ужасното лято в живота му вече не изглежда толкова лошо.

В ролите: Кристен Стюарт, Райън Рейнолдс
Премиера: Новогодишната вечер, 31 декември, 21:00 ч.