Казано е: Вяра Анкова е най-добрата „Жена мениджър“!

Специална награда за Вяра Анкова в категориятаЖена Мениджър”

На официална церемония  на националния конкурс „Жена предприемач и жена мениджър на 2010г.” в зала „Роял” на хотел „Шератон”, на 19-ти май  „Клуб на жените предприемачи и мениджъри в България” отличи със специалната награда в категорията „Жена Мениджър” генералния директор на БНТ  Вяра Анкова.

Наградата й бе връчена от председателя на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България г-жа Мариана Печеян за проявения кураж и инициативност при провеждането на реформи в националната телевизия.

Голямото отличие  за „Жена ПРЕДПРИЕМАЧ на 2010 година” беше връчено на г-жа Жанет Попова, а за „Жена МЕНИДЖЪР на 2010 година” на г-жа Стефка Капанова.

Конкурсът се организира съвместно от Клуб на жените предприемачи и мениджъри в България и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Той се провежда под патронажа на Първата дама на Република България Зорка Първанова. Неговата мисия е да представи пред нашата общественост българската жена  развиваща реален бизнес и да отдаде заслуженото признание на нейната инициативност и решителност да създава работни места, да инвестира и плаща данъци.

Основните призове бяха пластики на Вежди Рашидов и Ставри Калинов – в категориите „Жена предприемач на 2010г.” и „Жена мениджър на 2010г.”.Бяха връчени и десет специални награди присъдени от министерства и държавни агенции на жени, отличили се в съответните индустриални браншове.