Кефиш се на Serj Tankian? Видео от Spirit-a за теб и пресно инфо!

Serj Tankian обяви предстоящото излизане на новия си солов албум Imperfect Harmonies

Reprise Records обявиха новата дата за излизането на Imperfect Harmonies – 21 септември 2010. Това е вторият самостоятелен проект на фронтмена на System of a Down, Serj Tankian, предхождан от отлично приетия от критиката Elect The Dead. Както и при първия албум, изпълнителят отново сам продуцира Imperfect Harmonies в музикалното студио в дома си в Лос Анджелис.

Певецът, композитор и политически активист отложи първоначалната дата за разпространение на новия си албум, с цел за обложката му да не бъде използвана дървесина, както e направено и при предишния проект, Elect The Dead.

„Докато Elect The Dead беше в основата си рок албум с прогресивни мелодични елементи, Imperfect Harmonies може да бъде определен също като рок, защото е силен и енергичен, но инструментацията е някак различна. Въпреки, че отново присъстват барабаните, баса и китарите, движещите аспекти са електронни и оркестрални. Той е до голяма степен уникален в своята звукова палитра. В основата си това е музика, която е трябвало да узрее, за да се превърне в готова сензация, която вече може да достигне и до хората.”

Imperfect Harmonies е мощен и музикално еклектичен албум, какъвто беше и неговият предшественик. Serj споделя: „Определям музиката си като „електро-оркестрален-джаз-рок”, защото притежава всеки един от тези аспекти, които изпъкват и в песните. Малка част от песните са по-опростени, но мнозинството се открояват с огромна звукова стена, която не може да се сравни с нищо, което съм чувал досега. Не е често срещано да се правят песни, които да са едновременно електронни и оркестрални, имайки предвид, че едното е синтетично, а другото е органично. Аз обаче намерих начин да обединя голяма част от тези нюанси.”

Imperfect Harmonies е повлиян от опита на Tankian при създаването на Elect The Dead Symphony – симфоничната интерпретация на дебютния албум на Serj, записана в Нова Зеландия под акомпанимента на Оукландската Филхармония през март 2009.

Както самият той признава: „Създаването на този проект ми даде увереността и уменията да създам качествени  произведения  за оркестър. Това звучене се превърна в един от основните елементи, присъстващи в новия ми албум, заедно с електронната, джаз и лайв инструментация.”

Tankian вече стартира световното си турне в подкрепа на своя нов албум със серия от участия в европейски фестивали, включително изява на Pukkelpop фестивала в Белгия, както и на фестивалите Leeds и Reading във Великобритания. Serj е придружен от бекграунд групата си, The F.C.C., както и от редица други музиканти.

Imperfect Harmonies на Serj Tankian предстои да излезе на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 1

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 2

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 3

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 4

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 5

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 6

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 7

SPIRIT of Burgas 2010 – Serj Tankian 8

SERJ TANKIAN

IMPERFECT HARMONIES

Standard

1. Disowned Inc.
2. Borders Are
3. Deserving?
4. Beatus
5. Reconstructive Demonstrations
6. Electron
7. Gate 21
8. Yes, It’s Genocide
9. Peace Be Revenged
10. Left Of Center
11. Wings Of Summer


Deluxe W/ iTunes LP

1. Disowned Inc.
2. Borders Are
3. Deserving?
4. Beatus
5. Reconstructive Demonstrations
6. Electron
7. Gate 21
8. Yes, It’s Genocide
9. Peace Be Revenged
10. Left Of Center
11. Wings Of Summer
12. Godd*** trigger (Exclusive Bonus track)
13. Deserving? (Orchestral) (Bonus Track)
14. Peace Be Revenged (Orchestral) (Bonus Track)