Кевин Спейси в „21“ по bTV – видео

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 16 – 22 декември 2013 г.

НЕДЕЛЯ, 22 декември
20:00 ЧАСА
21
Оригинално заглавие: 21 (САЩ, 2008 г.)
Жанр: Драма, Трилър
Режисьор: Робърт Лукетич
Актьори: Джош Гад, Арън Йо, Джак Макгий, Кевин Спейси, Кейт Босуърт, Джим Стърджис, Лорънс Фишбърн, Лиза Лапира, Джейкъб Питс

Гледай видео анонс онлайн

Базиран на действителна история, филмът на Робърт Лукетич разказва за група млади студенти, които се оказват въвлечени в ада на играта от един от най-брилянтните си преподаватели, Мики Роза (Кевин Спейси).

Решен на всяка цена да впечатли ректора на Харвард, тъй като се нуждае от стипендия, Бен (Джим Стърджис) не се спира пред нищо. След дългите часове, които прекарват около игралната маса, където Роза ги обучава на Блек Джек, новите “броячи” заминават за Лас Вегас, за да изпробват уменията си “на живо”. Редуването на скромния колежански живот с лукса в столицата на хазарта не се отразява добре на душевното им равновесие…

“21” се радва на добър съспенс, който събужда интереса на зрителя и задържа вниманието му достатъчно дълго. Може и да не разбирате нищо от карти и от сложната система, която позволява на групата да спечели стотици хиляди долари, но персонажите са добре разработени и отношенията между тях – както по време на играта, така и в личен план – са в центъра на сюжета.

Филмът смесва два типа истории: “комарджийски” и „учител – ученик“. Без да достига до истинската хазартна страст “на живот и смърт”, когато сме увлечени да следим коя ще бъде следващата карта или как помръдва мускулчето на нечие лице, “21” не задълбава и в моралната страна за личния пример и отговорността на учителя. В този смисъл филмът е лековат, малко повърхностен, но пък добре скицира последиците, които главозамайването от успеха предизвиква у Бен и приятелите му.

 
По темата: , , ,