Кино от Европа по „Евроком“ – премиери в събота и неделя

Акценти от съботно-неделната програма по „Евроком“, 28 и 28 март 2010

27 март, 21:30 часа
Режисьорът
Драма, Испания, 2006
В главните роли: Едуард Фернандес, Монтсе Херман, Хавиер Камара, Агата Роса и др.
Режисьор: Сес Гай

Алекс е преуспяващ режсьор в творческа криза и не е в състояние да завърши новия си сценарий. Едно пътуване сред природата би трябвало да му помогне – остаявяйки съпругата и децата си в столицата, Алекс заминава за къщата на своя приятел Санти в малко, затънтено и идилично селце. По време на екскурзия в планината Алекс и младата Моника, приятелка на Санти, се изгубват и са принудени да пренощуват в една хижа. Останали сами, двамата осъзнават силата на привличането помежду им. Ала в реалния живот няма място за романтичната им връзка : тя си остава незавършена, също като сценария на Алекс.

28 март, 21:00 часа
Отново влюбен
Комедия, Италия 2000
В главните роли: Франческо Нути, Франческа Нери, Симона Капарини, Джулия Вебер и др.
Режисьор: Франческо Нути

Дадо (един от най-големите италиански комици Франческо Нути) е наскоро разведен и търсещ неангажираща връзка. Плановете му се объркват, когато среща запленяващата Франческа, която потрошава колата му, спи с него и изчезва, като преди това написва с червило на огледалото му, че е застрашен от СПИН…

Влюбен до уши, Дадо решава, че Франческа е жената, с която иска да изживее живота си, но за целта първо трябва да я открие. Проблемите му стават още по-сложни, когато търсенето му го среща с нейната любовница Андреа (Франческа Нери ). В този момент Дадо е пронизан от нова любовна стрела и вече не е сигурен кого точно обича- Франческа или Андреа.