Киро „Къртицата“ иска мажоритарни избори, подкрепя протеста!

Забавлявах се да бъда Къртицата!

Кирил Ефремов може и да беше разпознат от 60 процента от зрителите като Къртицата, но пък беше един от най-колоритните и симпатични саботьори. Толкова, че когато останалите от участниците в риалитито разбраха, вместо да се сърдят или да му обърнат гръб, го запрегръщаха. Вероятно защото актьорът, когото гледаме и като Големия Близнак в сериала „Под прикритие“, не се скара с никого, нито саботира някоя мисия по груб и агресивен начин. Вероятно заради това бързо стана любимец, а не дразнител.

Ето какво сподели с Дартс нюз Ефремов за ролята си на Къртица, адреналина от скоковете, за страха и разбира се за новия сезон на „Под прикритие“.

– Когато участниците разбраха, че ти си Къртицата, реагираха много положително, нямаше сърдене, напротив радваха ти се. Как се чувстваш от това?
– Щастлив съм, защото направих една добра игра. Кефих се на всеки състезател и мисия.

– Ролята ти е провокативна?
– Точно тук е интересното, ролята изглежда, че е провокативна, но аз я видях по друг начин. Исках да играя моята си игра – да се забавлявам от това, което ми се случва. Ако струва 10 лв. и аз не съм го направил, ще отида и ще го направя, но няма да ги взема тези пари. Не всичко на този свят е свързано със саботажа, с взимане на пари, не всичко е на всяка цена. Радвах се на всеки успех, който съм постигнал и помогнал на другите, когато съм решил да не ги саботирам. Бях решил да не влизал с никого в конфликт, избягвах пререкания, част е от моята стратегията беше. Пързалянето да е фино, с чувство за хумор, а не грубо. За самата игра нямаше какво да се страхувам, защото при една моя номинация, който и да е от тях си отиваше.

– Как ти помагаха от екипа, случвало ли се е да се намесят и да спасят нещо непредвидено?
– Такъв момент нямаше. По-скоро ми даваха информация за мисиите, обсъждахме по-малко от 2 минути какво представлява всяка от играта и къде може да се направи нещо. През това излизах, за да не бия на очи и почвах да си измислям как ще протече мисията. Но понякога отиваш и се оказва, че мисията изглежда по съвсем друг начин. Примерно ми казват, мисията е 15 минути, трябва да се мине през хълмиста местност, да се носят менци. Но става така, че после обявяват – времето е неограничено. Ходи саботирай после!

– Кое ти беше най-трудното?
– Най-трудната беше последната – видях онези 70 метра, от които трябваше да скоча, на живо. Виждаш едни кутийки, хората щъкат като мравки. Вързан си, ад е.

– Преодолява ли се страхът от високо?
– Някога можеш да се отпуснеш, но преодолееш ли страха, работата отива на зле. Или се пребиваш, или почваш да се мислиш за велик. Каза ми го инструктор по парашутизъм: „Не те ли е страх, Кире, отиваш на зле.“ Трябва да те е страх. Както е с пилотите от Формула 1, загубят ли страх, лошо!

– От коя мисия беше най-доволен, че я саботира?
– Мисията с държането на полумесеца провалих, беше доста изтормозваща. Беше в Нощта на Къртицата, бяха се много наточили да я вземат, но…

– Забавляваше ли се да бъдеш Къртицата?
– Приятно е да играеш това, когато се забавляваш и когато ти самичък си избираш. Естествено, не всяка мисия става за саботиране. Дори и мъничко да саботираш е сладко.

– Кое по-трудно – да си Къртицата или Големия близнак в „Под прикритие“?
– Да си Къртицата разбира се – едното няма общо с другото. В риалитото си заобиколен от 40 очи и 300 камери и трябва всяко едно движение, жест, дума да са премерени и да знаеш какво си казал. Не знаеш отсреща човекът какво мисли. Който си мисли, че е лесно, греши. Не че се гордея с това, но защо пък и да не се гордея?! А и е трудно да си в затворено пространство, далеч от семейството.

– С кои от участниците в Къртицата ще се виждате и в бъдеще и ще си останете приятели?
– Със всеки ще запазя добри отношения, но с Тошко вероятно ще се чуваме и виждаме повече. А може да излязат и други приятелства.

– А какво научи за себе си в шоуто? Нещо, което те изненада.
– Научих, че съм пич. Какво значи изненада – ако отидеш и скочиш 2 метра и 10, да биеш рекорда на Стефка Костадинова. Трябва да си подготвен, чувствах се добре и предизвикателството беше страхотно. Да живееш с толкова хора, да преодоляваш страховете си, а в същото време печелиш не малко пари. Да миждаш тези различни характери и да се съобразяваш – не е ли изненада?! Изненадата, ако има такава, е че успях да се справя. Играх добра игра, хората ме харесаха, видяхте и реакцията на колегите ми.

– Наясно ли си с протестите сега?
– Разбрах, като излязох от шоуто. Чух, че протестират заради Делян Пеевски. Къде беше този народ на 12 май? Ситуацията не е розова, ние сме си я докарали. Ние ги избираме тези хора.

– Как да променим нещата тогава?
– С мажоритарни избори и всеки един политик да е отговорен. А не да имат имунитет.

– Би ли излязъл да протестираш?
– Да, разбира се.

– Какво ти предстои?
– Почнах репетиции в „Златният телец“ с режисьор Бина Харалампиева в Сатиричния театър. Заради интервютата обаче пропуснах първата репетиция. Ще участвам и в една чужда продукция. А наесен в любимия ми сериал „Под прикритие“.

– Какво да чакаме от Джаро и компания?
– Мога да кажа само, че бъде много интересно, което се казва всеки път.

Интервю на Ваня Костова за агенция Дартс нюз