Китаристът на „Конкурент“ се принуди да смени професията

Конкурент останаха без китарист!

Три години след включването си в състава на българската рок банда Конкурент, китаристът Марин Бежанов вече не е част от състава.

След като взе участие в многобройните концерти на групата през годините и даде приноса си като композитор за новия албум на Конкурент, Марин вече не е сред редиците на бандата.

Ето как той коментира случилото се:

“Свиренето в Конкурент беше изключително ангажиращо, а не можех да се издържам от музика и това обезсмисляше труда ми. Вече не се чувствах щастлив и най-логично беше да напусна.

С групата се разделихме съвсем нормално и се надявам да запазим добри отношения. Не съм се карал с никого, а и не смятам, че е имало за какво. Сега съм се насочил към друга професия.“

21-годишният китарист не страда от липса на талант, но уви в условия като тукашните, трудно може някой да се развива.

„Много съм разочарован от това, че медиите и промоутърите налагат чуждите изпълнители, а младите музиканти като мен, не получават подкрепа в собствената си страна! За нас няма истинска сцена – искаме да работим, да се доказваме, а никой не ни дава този шанс. А все пак човек трябва да отстоява ценностите си и да има някакво достойнство“, пише китаристът в изявлението си.

Повече от очевидно е, че тук музиката може да е хоби, но малко имат възможността да се занимават с нея като професия.

Марин си оборудвал скромно собствено студио и ще публикува творчеството си на новия си сайт: http://www.marinbezhanov.com/bg/ .

„Без сериозен продуцент, моите неща ще си останат само няколко mp3-ки в уеб сайта на някой си Марин Бежанов – китарист”, заключава мрачно младият рокаджия. Дано чудо обори думите му!

Чуй Марин Бежанов – Those We Loved (guitar instrumental jam):

 
По темата: